Adverteren

Eigen onderneming en belastingen


Zakelijk 16 Dec 2020
Eigen onderneming en belastingen

Veel mensen denken er makkelijk over, leuk een eigen onderneming starten, lekker je eigen werktijden bepalen en dat gaat allemaal zo eenvoudig.. Maar de realiteit is wel anders, er komt namelijk heel wat bij kijken als je een eigen onderneming hebt. Er moet ook heel wat geregeld worden zoals planningen, administratie en ook de belastingen. Als ondernemer doe je dat in het begin vaak zelf, je wil geen geld spenderen aan een boekhouder, maar wanneer het drukker wordt en ook ingewikkelder is, dan ben je maar al te blij dat je iemand hebt die het werk van je over kan nemen. Een goede belastingadviseur/boekhouder verdient zichzelf namelijk ook weer terug.

Waar let je op als je een onderneming start?

Zoals al is uitgelegd is het starten van een onderneming niet zo 1,2,3 geregeld. Er komt heel wat bij kijken. Als je namelijk als ondernemer wil starten, dan krijg je op een paar manieren te maken met de Belastingdienst. Bekijk daarom goed wanneer de Belastingdienst jou als ondernemer ziet, want dan heb je bepaalde rechten en plichten waar je aan moet voldoen. Maar wat is er nog meer van belang?

  • Je eigen onderneming moet zijn aangemeld bij de KvK (je naam komt dan in het handelsregister). De gegevens worden dan aan de Belastingdienst doorgegeven (dit hoef je dan niet zelf te doen). Dit bespaart je weer tijd!
  • Het inrichten van je administratie is ook van belang, als je namelijk een BTW nummer hebt dan moet je eens per kwartaal aangifte doen. Dit kun je zelf doen of uitbesteden aan de boekhouder. Hoe dan ook is het van belang dat je je papieren altijd op orde hebt.
  • Zorg dat je de Belastingdienst ook online kunt bereiken en activeer daarom je beveiligde omgeving op Belastingdienst.nl. Veel zaken kun je zo eenvoudiger en sneller online regelen.

Geld reserveren om je belastingen te betalen is ook raadzaam. Je krijgt maandelijks facturen die je moet betalen, maar je stuurt ook facturen met BTW. Deze BTW krijg je op je rekening, maar moet jij weer afdragen. Zorg dat je dit geld dus ook apart zet omdat je dat uiteindelijk toch moet betalen aan de Belastingdienst.

Hoe word je een RPA Developer?
Computers 31 May 2021

Hoe word je een RPA Developer?

Tips voor zelf energie besparen
Geldzaken 01 Mar 2021

Tips voor zelf energie besparen

Artikel plaatsen?

Gemakkelijk uw artikel plaatsen op onze website? Dat kan direct en vandaag nog online!

Artikel plaatsen