Adverteren

Tips voor zelf energie besparen


Geldzaken 01 Mar 2021
Tips voor zelf energie besparen

Als je zelf geld over kunt houden door energie te besparen, dan wil je daar toch ook alles over weten? Het zijn vaak hele kleine handelingen, die je per maand en zeker per jaar erg veel energie besparen. Hierdoor houd je dus nog meer geld over dus de hoogste tijd om je daar in te verdiepen.

Energie besparen tips

Sommige tips klinken je misschien wel bekend in de oren, maar toch is het goed om ze even door te nemen, dan word je er weer aan herinnerd:

  • Veel apparaten kun je het beste tijdens de daluren gebruiken, de energietarieven zijn dan namelijk lager en zo krijg je dus een lagere energierekening.
  • Als je je wasmachine of ander apparaat hebt gebruikt, schakel deze dan na gebruik volledig uit. Laat je hem aan, dan is dat zonde van de energie en de kosten!
  • Een droger kost veel energie, het advies is daarom ook om deze zo min mogelijk te gebruiken. De was kun je bij lekker weer ook buiten hangen en dan is hij zo droog.
  • Een grootverbruiker in veel huishoudens is de vaatwasser. Let bij de aanschaf van een nieuwe vaatwasser altijd op het energieverbruik.
  • Gebruik je vaatwasser alleen als hij echt vol is, dan hoef je hem namelijk niet zo vaak te gebruiken en kun je veel geld besparen.
  • Een koelkast kan ook veel energie verbruiken. Soms sluit hij niet volledig of duw je hem dicht en blijft hij nog net een klein stukje open staan. Zonde, want hierdoor verbruikt hij erg veel en dat geld kan allemaal gespaard worden!
  • Koop je een nieuwe koelkast? Let dan ook op het energieverbruik want er zijn erg grote verschillen zichtbaar. Let er ook goed op dat je bij de plaatsing van een koelkast altijd zorgt dat deze waterpas staat.

Het lijken vrij eenvoudige tips, maar als je alleen al aan deze dingen denkt, dan kun je eenvoudig energie besparen. Maar dit kan ook door de lampen op tijd uit te doen en niet onnodig aan te laten, de verwarming eerder terug te zetten en door alleen kamers te verwarmen waar je op dat moment ook bent.

Hoe word je een RPA Developer?
Computers 31 May 2021

Hoe word je een RPA Developer?

Tips voor zelf energie besparen
Geldzaken 01 Mar 2021

Tips voor zelf energie besparen

Artikel plaatsen?

Gemakkelijk uw artikel plaatsen op onze website? Dat kan direct en vandaag nog online!

Artikel plaatsen