Adverteren

Hoe word je een RPA Developer?


Computers 31 May 2021
Hoe word je een RPA Developer?

Volgens onderzoek van LinkedIn is Robotic Process Automation een van de meest gewilde vaardigheden van dit moment. Bedrijven van vrijwel elke grootte zijn geïnteresseerd in het sneller en efficiënter bedienen van klanten en RPA is een van de technologieën die dit mogelijk maken.

Wanneer bedrijven gebruik maken van Robotic Process Automation laten zij software robots bouwen die repetitief werk van medewerkers overnemen. Deze robots sturen bestaande applicaties aan door gebruik te maken van muis kliks en toetsenbord aanslagen.

Naast projectmanagers zijn er voor RPA ook Business Analisten en Ontwikkelaars nodig. De markt kan de vraag naar RPA-ontwikkelaars al jaren niet meer bijbenen!

 

Robotic Process Automation Developer

Hoewel RPA een low-code technologie is, en je er eigenlijk geen echte programmeertalen voor hoeft te kennen helpt het kennen van programmeertalen vaak wel. Daardoor begrijp je namelijk de manier van denken die nodig is voor het bouwen en ontwerpen van RPA-bots.

RPA Developers kunnen zowel een technische als een bedrijfseconomische achtergrond hebben. Vaak zijn het juniors, maar je komt ook mensen uit het bedrijfsleven tegen die al veel ervaring hebben opgedaan met het uitvoeren van bedrijfsprocessen. Voor deze mensen is het automatiseren van processen die ze jarenlang hebben uitgevoerd natuurlijk een fluitje van een cent!

 

RPA Training

Wil je aan de slag met het bouwen van RPA-bots, of als RPA business analist? Overweeg dan een Robotic Process Automation training te volgen. RPA trainingen kunnen zowel online als fysiek gevolgd worden. Een goede training wordt vaak gegeven door iemand met een aantal jaren praktijkervaring, de kennis die zo’n trainer heeft opgedaan is vaak erg waardevol voor iemand die wil starten.

 

Verschillende RPA-trainingen

De meeste bedrijven bieden meer dan een verschillende training aan. Natuurlijk zijn er verschillende niveaus, maar er zijn ook nog eens verschillende rollen! Zo is een training voor een RPA business analyst meet gefocust op het identificeren en kwalificeren van de juiste processen. Een Training tot RPA ontwikkelaar zal meer gefocust zijn op het ontwikkelen en testen van RPA bots – vele malen technischer dus!

Hoe word je een RPA Developer?
Computers 31 May 2021

Hoe word je een RPA Developer?

Tips voor zelf energie besparen
Geldzaken 01 Mar 2021

Tips voor zelf energie besparen

Artikel plaatsen?

Gemakkelijk uw artikel plaatsen op onze website? Dat kan direct en vandaag nog online!

Artikel plaatsen