TRIPJE NAAR GRONINGEN | VERJAARDAG VRIEND

5ATwee weken terug was mijn vriend jarig en natuurlijk bracht dat de grote vraag met zich mee: wat zou ik hem dit jaar eens geven (dit lijkt wel een begin van een Sinterklaas gedicht). Ik besloot een hotelovernachting te boeken in Groningen omdat hij daar nog nooit geweest was én omdat we daar al een tijd heen wilde gaan. Afgelopen weekend was het zover!

hemdOmdat het weekendje later plaatst vond, wilde ik mijn vriend ook nog een kadootje op zijn verjaardag zelf geven. Ik bestelde daarom nog een mooi hemd van PME Legend bij Only for Men. Hij is 2 maanden terug begonnen met een nieuwe baan dus aan hemden nooit genoeg. Ik vond deze leuk met de stipjes (maakt het toch een beetje casual) maar kan ook redelijk net gedragen worden – al moet de strijkbout dan wel even omhoog worden gehaald ahum. Hij is er in ieder geval heel blij mee! Mannen zijn stiekem toch ook best wel ijdel denk ik haha.

1

2

We gingen afgelopen vrijdagavond met de trein naar Groningen en kwamen rond 8 uur aan in het hotel. Prima hotel met een mooie grote kamer. De flesjes boven de wasbak spotte ik al snel (ik neem die dingen altijd mee naar huis – #skirrestudent).

3

We bleven niet lang in de kamer, we hadden honger! We besloten tapas te eten en daar kregen we een gratis Mojito bij (die van mij alcoholvrij –  ook heel lekker!). Ik houd echt van tapas, vind het altijd gezellig en daarnaast ook heel lekker; dit waten allemaal Mexicaanse hapjes. Na het eten zijn we terug naar het hotel gegaan, want het was al laat. We hebben daar nog een deel K3 zoekt K3 gekeken (ja echt haha).

4

De volgende ochtend zagen we pas op wat voor mooie locatie het hotel lag. Het lag namelijk niet alleen in het centrum, maar ook nog eens aan een gracht. We zijn uitgecheckt en richting het marktplein gelopen, op zoek naar een leuk ontbijttentje.

5

5A

Groningen is echt heel leuk en laat me heel erg aan Maastricht dingen qua straatjes. Al snel stonden we op de markt, hoi Martinitoren.

6

We vonden een leuk tentje waar ze veel ontbijt keus hadden. De kaart die we in het hotel kregen werd er al snel bij gepakt als echte toeristen. Mijn vriend begon druk te tekenen, ”Zo zien we wat we al gelopen hebben”. Oké. Ik at hier een boerenomelet en mijn vriend bestelde een broodje met zalm. Lekker!

7

8

Op de markt lag de winkel Søstrene Grene, daar heb ik zoveel leuks over gehoord dus daar moést ik natuurlijk even in. Het is een soort Scandinavische Xenos en ze hebben er hele toffe spulletjes voor een klein prijsje. Ik heb er in ieder geval alvast wat Sinterklaas inkopen kunnen doen.

9

Na nog een aantal winkels zijn we een Frozen Yoghurt gaan halen. Ik neem er al-tijd kiwi bij, lekker fris. Daarnaast even een foto van mijn hoofd zodat jullie zien dat ik daadwerkelijk in Groningen was 😉

11

We zijn daarna weer een flink stuk gaan lopen richting de universiteit van Groningen. Wat een mooi gebouw! Ik snap wel dat Groningen een echte studentenstad is, met zo’n mooie universiteit.

10

12

Vlak bij de universiteit lagen super veel café’tjes, zo ook Holtbar. Een heel leuk tentje waar je iets kan drinken maar tegelijkertijd ook vanalles kan kopen, leuk concept! Naast de thee en koffie, kocht ik een kaart met een armbandje voor een vriendinnetje die jarig was. Vervolgens zijn we nog lekker gaan eten en daarna hebben we de trein richting Utrecht gepakt. Het is 2 uurtjes reizen, dat vind ik nog heel erg meevallen (naar mijn ouders in Limburg zit ik even lang in de trein).

Ik vond Groningen een hele toffe stad en wil zeker nog eens terug gaan. En het belangrijkste natuurlijk, mijn vriend vond het ook super leuk! Zijn jullie al eens in Groningen geweest?