TRIP | WINTERSPORT KITZBÜHEL

You either hate or love it: wintersport. Ik hoor duidelijk bij groep twee en afgelopen week was ik dan ook in Oostenrijk te vinden voor wat snowboardplezier. Dat hield in: veel zon, mooi uitzicht en goede pistes. 

Daar gingen we dan: vorige week zaterdag vertokken we met het hele gezin + aanhang naar Oostenrijk, in totaal is dat 9 man (oke oke, 1 daarvan was een baby). We huurden – heel handig – een busje, zodat we niet met drie verschillende auto’s hoefden te reizen. Op het busje stonden schaars geklede vrouwen afgedrukt (ja echt), dus dat zorgde nogal voor wat bekijks onderweg. Het voelde ook een beetje alsof we in een mega flauwe Netflix komedie ”The family on wintersport part 4” waren beland. Gelukkig waren de ramen geblindeerd. Ahum.

Omdat Kitzbühel een redelijk hoog gebied is (als je in maart gaat moet dat eigenlijk wel voor de sneeuw) duurde het twintig minuten voordat je met de gondel boven was. Maar met bovenstaande Sound of Music uitzichten maakte dat natuurlijk niet heel veel uit. We zaten daarbij met het hele gezin in een huisje (met kerstlampjes – hoe leuk!) 2 minuten rijden van de gondel af, dus dan ben je alsnog redelijk snel boven. Uren voelen als minuten als je eenmaal bezig bent op de pistes, dus de dagen vlogen echt mega snel voorbij.

Natuurlijk had ik me ook voorbereid op mijn favoriete trip van het jaar: het snowboard heb ik van mijn zus mogen overnemen (die terug is geswitched naar skiën – why tell me why), de bordeaux rode snowboardbroek kocht ik afgelopen winter bij Blue Tomato (lekker wijd!), de helm had ik al en de shiny skibril die ik op de tweede foto op heb ontving ik van Etrias. Een héél fijn en vooral onmisbaar ding, zeker met de felle zon die elke dag scheen. Goed, het nadeel is dat er een vage bril vorm op mijn gezicht is te herkennen met al die zon, maar hee, ik kon in ieder geval goed zien.

Of ik ben gevallen? Één keer ben ik onderuit gegaan en toen was ik zó blij met mijn helm. De helft van de tijd erger ik me namelijk dat ik niet gewoon een ”leuke muts” op kan doen, maar zo’n helm is toch wel onmisbaar voor de momenten waar je even niet op let (hee, zag ik daar nu wiener schnitzel) en keihard op je bek gaat. Hashtag tip dus.

En poeh wat gaat zo’n week hard. Vandaag moet ik dan ook gewoon weer aan het werk – ik kijk al uit naar volgend jaar! Ben jij een wintersport liefhebber?