PLANNEN VOOR BERLIJN | TIPS?

camera1Omdat ik afgelopen maand ben afgestudeerd én ook nog eens jarig was, gaf mijn vriend me heel lief 3 dagen Berlijn kado. Super leuk, want ik ben er nog nooit geweest! Volgende week is het al zover, dus ik ben wat dingen gaan opzoeken die me leuk lijken om te doen (naast de standaard dingen zoals de Berlijnse Muur en het Holocaustmonument).

NENI

Ik kreeg als tip om te eten bij dit hippe restaurant NENI: een rooftopbar met uitzicht over de hele stad. Dat klinkt goed! Het menu is daarnaast niet héél erg duur, al zou je dat misschien verwachten. Het zit ook echt altijd vol blijkbaar, dus reserveren is een must maar dat ga ik zeker doen!

20140426 - P1010268- BerlijnBlog Berliner Dom Museuminsel FernsehturmBerliner dom

De koepel van de Berliner Dom bevindt zich op 70 meter hoogte wat voor een mooi uitzicht zorgt. Daarnaast is het gebouw al een plaatje op zich.

Tempelhof park

Vroeger een van de grotere luchthavens van Europa, later gebruikt door de nazi’s en nu dient het als park. Schijnt heel spectaculair te zijn!

Fietsen huren

Berlijn is best wel groot en ik hoor dan ook van veel mensen dat het huren van fietsen een hele goede optie is. Wij hebben dit destijds ook in New York gedaan en dat beviel zó goed! Je ziet zoveel en je komt op die manier op plekken terecht waar je anders nooit was langs gekomen. Dit gaan we zeker doen!

IMG_2626 ReichstagReichstag gebouw

Dit gebouw schijnt super indrukwekkend te zijn en dat geloof ik graag als ik de foto’s zo zie. Het Duitse parlement is in dit gebouw gevestigd en je schijnt er een super mooi uitzicht over de stad te hebben.

20140419 IMG_4390 BerlijnBlog bus100Bus 100

Een doodnormale stadsbus voor mensen die de hoogtepunten van Berlijn willen zien. Wij zijn in totaal 3 volle dagen in Berlijn, maar aangezien Berlijn zo groot is, zullen we vast aan een aantal dingen niet toekomen. En handig, een ticket is heel goedkoop!

Nola’s

Wat me ook heel tof lijkt om te doen, is brunchen bij Nola’s. Het systeem werkt als volgt: je betaalt één vast bedrag van €13,50 en mag daar vervolgens onbeperkt mee brunchen. Het schijnt heel goed te zijn en daarnaast ligt het in een mooi park. Ik ben benieuwd!

Een paar random dingen, maar altijd handig om uitgezocht te hebben! Daarnaast wil ik natuurlijk ook graag het Holocaustmonument en de Berlijnse Muur bezoeken. En er zijn ook veel interessante musea, dus dat staat zeker op het lijstje. Ben jij al eens in Berlijn geweest? Kom maar door met de tips!