RECEPT | ZOETE AARDAPPEL NOODLES MET KIP

aardappelJe kan eigenlijk zóveel doen met zoete aardappels, maar ik bleef de laatste tijd nogal hangen in stampot en frietjes. Tijd voor verandering dus! Mijn zus kwam met dit lekkere recept vol met zoete aardappel noodles, dat moest ik proberen.

aardappel2

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

  • 5 kleine zoete aardappels (klein, omdat ze in een spiralizer moeten passen)
  • een spiralizer dus!
  • 2 kipfilets
  • een bakje champignons
  • tomatensaus (ik had een pot van Heinz)
  • parmezaanse kaas
  • peper, zout, knoflook, oregano/tijm

Hoe maak je het klaar?

  1. Schil eerst de zoete aardappels. Doe deze vervolgens in een spiralizer en maak er noodles van.
  2. Snijd de kipfilet in stukjes en bak in een pan. Voeg later gesneden champignons toe.
  3. Bak de noodles in een wokpan met wat peper en zout, ongeveer 7 minuten.
  4. Doe de tomatensaus in een pannetje en warm deze op. Voeg hier kruiden naar smaak toe.
  5. Serveer een bord met de noodles, met daar bovenop de tomatensaus en het champignons en kip mengsel. Bestroot met parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

Het is echt heel makkelijk te maken (al duurt het spiralizen wel even). De combiantie met tomatensaus en zoete aardappel klinkt misschien een beetje gek, maar het smaakt écht heel goed. Houd jij ook zo van zoete aardappels?