RECEPT | SNELLE PINDASOEP

pindasoepIk ben dol op soepen, vooral erwten (snert) en pompoensoep zijn mijn favoriet. Met een salade is het ’s avonds een prima avondmaal en wanneer je maar genoeg maakt heb je er heel lang plezier van. Dit is het eerste soep receptje op mijn blog, maar aangezien ik het best wel vaak eet was het er ook wel tijd voor! Pindasoep is weer eens iets anders en echt heel lekker. Ook belangrijk: je maakt het super snel klaar!

pindasoep2

Wat heb je nodig? (voor 4 kommen)

  • 3 eetlepels pindakaas
  • 1 ui
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 liter water
  • 2 groentebouillontabletten
  • 1 aardappel
  • 1 theelepel chili poeder
  • 1 theelepel tijm
  • zout en peper

Hoe maak je het?

  1. Pel en snepper de ui en doe in een soeppan. Roer hierbij de pindakaas met de tomatenpuree en 1 dl water helemaal glad.
  2. Verkruimel de bouillontabletten erbij, samen met de aardappel, ui, chilipoeder en tijm. Roer de overige 9 dl water erdoor.
  3. Breng de soep al roerend aan de kook en laat hem rond de 20 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Gebruik een staafmixer om het geheel nog gladder te maken (wanneer je geen aardappel toevoegt zal de soep wat dunner zijn, maar dan hoef je ook geen staafmixer te gebruiken!). Eet smakelijk!

Echt een aanrader voor de pindakaas-lovers onder ons, want daar heeft het natuurlijk een beetje iets van weg (goh, zou je denken). Vult lekker én smaakt ook erg goed. Wat is jullie favoriete soep?