LATE NIGHT SNACK | NACHO’S MET KAAS & CREAM UIT DE OVEN

chipsMensen die niet van kaas houden kunnen dit artikel misschien beter maar even overslaan. Maar zo niet, welkom in Cheese Paradise. We denken even níet na over de hoeveelheid calorieën die dit pareltje ons zal bezorgen, want daar is het véél te lekker voor! Mijn vriend en ik kwamen op het idee om dit eens te maken tijdens een filmavondje, in plaats van altijd maar voor popcorn of chips (of niets… uhm) te kiezen. De combinatie tussen de zoute nacho’s, de twee cheesy kazen, de frisse room én de pitte bosuitjes, maken dit echt een heerlijk receptje. 

Wat heb je nodig?

– Een zak neutrale nacho’s (dus niet die oranje zak met die kaas smaak)
– Cheddar (deze kaas ligt apart verpakt in de koeling en is chemisch oranje)
– Gewone kaas (oude/jonge/geraspte, whatever jij lekker vindt)
– Bosuitjes
– Een kuipje sour cream

Oké, maar hoe maak je het?

1. Je vet een ovenschaal met wat olie in en strooit vervolgens de nacho’s erin. Je hoeft niet één laagje chips te doen zoals ik het op de foto heb gedaan (gooi er gerust de hele zak in als je met 2 personen bent – de kaas stroomt er toch tussendoor).

2. Doe de schaal in een voorverwarmde oven (160 graden) voor 7 minuutjes.

3. Terwijl je nacho’s staan te bakken, ga je nu de bosuitjes in kleine ringetjes snijden. Ga voor een hoeveelheid die jij lekker vindt.

4. Haal de nacho’s uit de oven en strijk met een lepel wat sour cream over de bovenste laag. Vervolgens strooi je de bosuitjes erover. Bon appétit!

Nadat mijn vriend en ik beseften dat het dus echt super lekker was (en we nul meer van de film mee kregen, want smullen!!), besloot ik dat het op mijn blog moest en zal komen. Maarja, de nacho’s waren natuurlijk al op. Goed excuus voor mij dus om het recept de dag erna nóg een keer te maken, als middag snack. En echt, ik ben zo dankbaar dat ik dat voor jullie moest doen. Heb jij dit receptje al eens gehad?