RECEPT | SALADE MET POMPOEN EN SERRANOHAM

pompoenOh ja hoor, ik heb weer een lekkere salade met pompoen ontdekt! Het recept komt deze keer uit een kookboek van Jaimie Olivier, maar ik heb hem hier en daar een beetje aangepast (oke nee, dat heeft mijn vriend gedaan – haha). De ”uitgesproken” smaken zijn echt zó lekker samen, zeker het proberen waard!

pompoensalade

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

  • 1 pompoen (je kan een flespompoen pakken of gewoon een ronde, beide is mogelijk!)
  • Zak rucola
  • 10 Plakjes serranoham (parmaham kan ook)
  • Parmezaanse kaas
  • 1 Rood pepertje
  • Balsamicoazijn
  • Koriander
  • Zout en peper

Zó maak je het!

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Schil de pompoen in stukken en haal de zaden eruit.
  2. Maak een mengelmoesje van peper, zout, rode pepertje en koriander in een vijzel (of meng dit ”gewoon” door elkaar).
  3. Besprenkel de pompoenstukken met olijfolie en gooi vervolgens het kruidenmengsel er over. Hussel alles goed door elkaar.
  4. Doe de pompoen voor 45 minuten in de over, totdat de stukjes zacht zijn. Houd de oven goed in de gaten, want op het einde kan het nogal snel gaan!
  5. De pompoenstukken kan je nog wat kleiner snijden. Verdeel ze over de borden en leg hier per persoon 5 plakken van de serranoham bij. Voeg een paar handjes rucola toe en druppel er olijfolie en balsamicoazijn over naar smaak. Top af met schaafsels parmezaanse kaas.

En echt, dit is zó lekker. De smaken vullen elkaar super goed aan, dat je gewoon proeft dat iemand (Mr. Olivier) er goed over nagedacht heeft. Houd jij ook zo van gerechten met pompoen?