RECEPT | SPINAZIE, POMPOEN, FETA & WALNOTEN QUICHE

taart1Yesss, het is weer tijd voor een lekker receptje! Ik houd normaliter niet zo van quiches, maar deze variant… mmm! Een hele mond vol, de titel van dit artikel, maar dat is het ook echt: een taart vól met lekkers. En dat nog wel als avondeten. Ik kreeg dit recept van mijn zus (creditsss) en nadat ze mij een foto stuurde van haar eindresultaa(r)t, was ik als geen-grote-quiche-fan verkocht. Die zou ik ook gaan maken!

taart2

Wat heb je nodig?

  • Taartbodem deeg (bespaar je de lange zoektocht, deze vellen liggen naast de gewone bladerdeegvellen in het vriesvak)
  • Kleine flespompoen
  •  300 gram spinazie
  •  2 handjes walnoten
  •  3/4 blok feta kaas
  •  slagroom
  •  2 eieren
  •  Peper, zout en provencaalse kruiden

Zo maak je het!

1. Verwarm de oven voor op 180°C en laat vijf bladerdeeg vellen ontdooien.

2. Vet een cakevorm of ovenschaal in met boter, beplak deze vervolgens met de bladerdeeg vellen. Je mag deze gerust een beetje uit elkaar trekken, zodat ze wat groter worden. Bedek ook de randen!

3. Snijd vervolgens de pompoen en grove stukken. Deze kook je met schil in een pan met water. Wanneer de pompoen stukken zacht geworden zijn, haal je ze eruit. Snijd deze grove stukken in kleinere stukjes en bestrooi de cakevorm ermee.

4. Daarnaast ga je ook de spinazie bakken, zodat deze slinkt. Wanneer de spinazie geslonken is, leg je deze op de pompoen als tweede laag.

5. Vervolgens leg je de feta kaas en walnoten op de laag spinazie.

6. Tot slot maak je het ei-mengsel. Meng 2 eieren met dezelfde hoeveelheid slagroom in een bakje. Voeg wat peper, zout en provencaalse kruiden toe. Wanneer je dit hebt geklopt, giet je dit over de hele taart heen.

7. Zet de taart 40 minuten in de oven.

Heerlijk vind ik deze quiche en valt dan ook totaal niet te vergelijken met die van de Albert Heijn oid. Pluspunt: je bent er niet zo heel lang mee bezig, maar je zet wél iets heel bijzonders op tafel. Wanneer je over hebt kun je het de dag erna als lunch koud eten. Leuk gerechtje voor wanneer je ‘gasten’ of ‘visite’ (wat klinkt dat suf) hebt. En hoe leuk klinkt het dat je dan kan verkondingen dat je vanavond een zelfgemaakte quiche gaat eten? Eet jij wel eens quiche?