RECEPT | POMPOEN GEITENKAAS RISOTTO

pompoen-risottoIk ben echt gek op risotto, daarom vind ik het dan ook ”shocking” dat er geen recept voor een lekkere risotto op mijn blog te vinden is. Daar komt vanaf vandaag dus verandering in: ik deel deze vegatarische versie met pompoenen en geitenkaas!

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • Risotto rijst (ik ga meestal uit van 200 gram)
  • Een flespompoen
  • Geitenkaas
  • Een paar handjes verse spinazie
  • Champignons
  • Een teentje knoflook
  • Peper, zout, olie en boter
  • Rond de 500 ml liter (check voor de zekerheid de verpakking van de risotto rijst)

Hoe ga je aan de slag?

  1. Hak de pompoen in stukken en bak deze in een pan totdat ze goudbruin kleuren. Voeg een beetje water toe om de pompoen zachter te maken. Laat op laag vuur staan.
  2. Begin intussen aan de risotto rijst. Fruit een ui en knoflook aan in wat olie met de pan. Voeg dan de champignons toe en roer door elkaar.
  3. Voeg vervolgens de rijst toe. Roer ook dit even door elkaar en voeg daarna het water toe (ik doe dit meestal in één keer, al is af en toe water bij schenken eigenlijk beter, maar dit kan ook prima). Laat dit rond de 18 a 20 minuten staan, maar roer wel om de zoveel minuten!
  4. Wanneer de rijst klaar is, voeg je de pompoen en spinazie toe. Meng alles door elkaar in een pan en top af met brokjes geitenkaas. Eet smakelijk!

De risotto rijst klaarmaken duurt misschien iets langer dan gewone rijst, maar dan heb je ook wat! Risotto is dan ook makkelijk te maken en je kan er zóveel mee variëren. Ik ben ook fan van de spinazie, zongedroogde tomaatjes en mozarella versie. Ben jij ook zo gek op risotto?