RECEPT | PIZZA VAN COURGETTE

pizza1Nu ik geen brood en pasta meer eet, moet je soms een beetje creatief zijn. Nu is pizza iets wat ik natúúrlijk super lekker vind (ik bedoel, wie niet) en soms ook echt wel een beetje mis. Door de pizzabodem te vervangen met deze courgette plakken, maak je er meteen iets gezonders van! Lekker met chorizo en kaas.

pizza3

pizza2

Wat heb je nodig (voor 2 personen)?

  • 2 Courgettes
  • 2 Blikjes tomaten puree (140 gram)
  • Geraspte kaas
  • Chorizo / ham / champignons
  • 2 Teentjes knoflook
  • Oregano

Hoe maak je het?

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak een bakplaat en lig daar een stuk bakpapier op.

2. Schep de tomatenpuree in een pannetje en verwarm dit zachtjes op laag vuur. Voeg olijfolie toe en pers de teentjes knoflook in de puree uit. Breng op smaak met wat peper en oregano.

3. Snijd de courgettes in verticale plakken van ongeveer 1 cm dik.

4. Besmeer de plakken met de tomatenpuree en beleg ze met plakjes chorizo, ham, champignons; wat je maar wilt! Strooi er vervolgens kaas (mozarella kan ook!) over.

5. Leg de plakken 15 minuten in de oven. Haal ze eruit en bestrooi ze met nog wat oregano. Eet smakelijk!

Wij hadden nog een paar stukken over en die aten we een dag later als lunch, ook heel lekker. Echt een aanrader wanneer je echt zin hebt in pizza, maar eigenlijk niet heel ongezond wilt eten en het vult ook nog eens goed! Kende jij dit recept al?