7 X MAALTIJDEN VOOR TIJDENS HET WARME WEER (GESPONSORD)

palmieOhhh wat was het extreem warm gisteren en dan moet het vandaag en zaterdag nóg warmer worden, say whaaat. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar op de een of ander manier heb ik totaal geen honger wanneer het kwik drastisch begint te stijgen. Het leek me daarom handig om 7 lichte gerechtjes te delen, want er moet toch íets gegeten worden in de avond (voordat we allemaal massaal flauwvallen). 

1. Koude macaroni salade

Altijd een goede optie. Lekker luchtig, maar toch vullend door de macaroni! Een van mijn favorieten is de salade van verse spinazie, gebakken courgette, tomaat, spekjes en vlinder macaroni. Smullen verzekerd!

2. Kippenboutjes

Lekkere zouten kippenboutjes zijn warm óf koud te eten, ideaal voor wanneer het warm is. Maak er een lekkere salsa of guacamole dip bij en je avondeten is compleet.

3. Couscous salade

Een couscous salade is echt mij go-to gerecht in de zomer. Combineer het met wat geitenkaas, zongedroogde tomaatjes en rucola en je kunt aanvallen. Couscous is daarnaast ook super makkelijk te maken, hop wat heet water erbij en het is klaar.

4. Wraps

Wraps kun je vullen met allerlei lekkers, zoals avocadoreepjes, zalm of gebakken kip met een yoghurt dressing. Wanneer het warm is heb je al aan een of twee rollen genoeg en het vult toch genoeg!

5. Gazpacho

Aan een warme soep wil je natuurlijk absoluut niet denken. Maar wat denk je van een gazpacho? Oftewel, een koude soep? Er zijn heel veel verschillende receptjes te vinden, zoals een koude komkommer of courgette soep. Klinkt apart, maar het is echt heel lekker!

6. Bruschetta

Nóg een optie is natuurlijk om allerlei lekkere bruschetta’s te maken met verschillende soorten beleg. Rooster wat brood en beleg het met tomatentapenade, pesto, een lekkere kaas of gewoon simpel met wat knoflookolie!

7. BBQ

Natuurlijk mag dé klassieker niet ontbreken in dit rijtje. Met een bbq kan je jezelf natuurlijk goed volproppen, wat niet heel aantrekkelijk klinkt in de zomer. Maar aangezien je uren kan tafelen, heb je genoeg tijd en heel belangrijk: plaats in je buik om te eten. In het onderstaande filmpje van Maggi zie je verschillende Foodbloggers ( o.a. brendakookt.nl en ohmyfoodness.nlde lekkerste bbq recepten delen, om alvast geïnspireerd te raken! Mij lijkt vooral de tomatenburger heel lekker.

Ik krijg er zelfs een beetje honger van al deze gerechten terwijl ik me op dit moment kapot zweet, goed teken! Heb jij ook zo’n moeite om ’s avonds iets te verzinnen wanneer het buiten niet uit te houden is? En wat vind jij lekker om te eten in de zomer? Ik ga in ieder geval zeker één van de bovenstaande gerechtjes maken. 

Dit artikel wordt gesponsord door Maggi.