RECEPT | KIP PESTO LASAGNE

eten2Oh jongens ik heb zo iets lekkers ontdekt. Ik ben namelijk totaal geen lasagne fan wanneer het met gehakt wordt gemaakt, maar deze variant met kip en pesto is een échte aanrader. Een soort ultieme pasta, heerlijk cheesy en toch best bijzonder door de pesto smaak. Aangezien de zomer even plaats heeft gemaakt voor regen (ok) deel ik vandaag het recept met jullie, nu hebben we toch genoeg tijd om in de keuken te staan.

eten3

eten1

Wat heb je nodig (voor 1 schaal lasagne):

– Een pak lasagne bladeren (ik ben voor volkoren gegaan, om het nog enigszins gezond te houden ha-ha, laat me niet lachen).
– 1 courgette
– Een bakje champignons
– Klein kuipje crème fraiche
– Zak geraspte kaas
– 4 Tomaten
– 2 Teentjes knoflook
– Basilicum kruiden
– Pesto
– 500 Gram gezeefde tomaten
– 250 Gram kip

Oké, en dan?

1. Snijd de kip in stukjes en bak deze in een pan. Wanneer deze gaar zijn, voeg je het kuipje crème fraiche toe. Daarbij doe je een paar eetlepels pesto, dit doe je naar smaak (ik houd van de pesto smaak dus ik doe meestal redelijk veel). Haal de pan van het vuur en laat even staan.

2. Bak vervolgens de knoflook met champignons en courgette in een pan. Voeg hierbij de basilicum kruiden en gezeefde tomaten toe. Laat even koken en haal dan ook deze pan van het vuur.

3. Dan gaat het feest beginnen: het bouwen van de lasagna! Hier heb je een ovenschaal voor nodig. We beginnen met een laagje van het tomaten-groente mengsel, dat je afdekt met lasagna bladeren. Vervolgens bestrooi je dit met het kip pesto mengsel en ook dit laagje dek je af met de bladeren. Zo ga je om en om verder, totdat de schaal vol is. Zorg ervoor dat de bladeren bedekt zijn met het mengsel (vocht), anders worden ze hard. Op de bovenste laag leg je de gesneden tomaten in plakjes en dit bedek je met de geraspte kaas.

4. Zet de ovenschaal in de over (180 graden) en laat de lasagne 30 minuten staan. Daarna is het smullen geblazen!

Mijn vriend en ik deden twee dagen met één zo’n schaal, waarbij we het op dag 2 als lunch aten. Mmmm, echt heel lekker. Wat vinden jullie van lasagne? En kenden jullie deze variant al?