RECEPT | HOMEMADE KOFTA MET SALADE EN YOGHURT DIP

koftaEen hele mond vol de titel, en het bord trouwens ook. Oke, ik geef toe: mijn vriend heeft dit klaargemaakt maar het smaakte zo goed, dat ik deze homemade kofta met jullie wil delen. Daar gaan we!

Wat heb je nodig (voor 2 personen)

Voor de kofta

  • 500 gram half-om-half gehakt
  • 200 gram rijst
  • Tomatenblokjes uit blik
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • Courgette
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Zout, peper, kaneel, suiker, laurierblad en komijn

Voor de yoghurt dip

  • Griekse yoghurt (10% vet)
  • Handje peterselie
  • Handje dille
  • Scheutje olie
  • Eetlepel citroensap
  • Peper en zout naar smaak

Voor de salade

  • 2 tomaten
  • Peterselie
  • Fetakaas
  • Komkommer
  • Oregano
  • 1 Rode ui
  • Peper en zout naar smaak

Wat ga je doen?

  1. Meng het gehakt met alle kruiden door elkaar. Dit kan je het beste een nachtje laten staan. Wil je het dezelfde dag eten, dan kan dat ook.
  2. Maak platte balletjes van het gehakt en bak dit aan in een pan. Voeg wanneer het gehakt gaar is de ui en knoflook toe. Zet een pannetje met rijst op.
  3. Bak de courgette aan en voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree toe. Laat dit een tijdje sudderen (niet koken).
  4. Maak de yoghurt dip en salade klaar, door de ingrediënten door elkaar te mixen.

Het is een flinke lijst ingrediënten, maar veel heb je vaak al in huis. Daarnaast is de kofta ook prima zonder yoghurtdip en salade te eten (wanneer je wat minder tijd hebt). Lekker is het in ieder geval wel! Houd jij ook zo van kofta?