MIJN FAVORIETE PASTA VERVANGERS

eet

Ik kreeg naar aanleding van mijn ik-eet-geen-pasta-en-brood-meer artikel een hele hoop vragen: wat eet je dan wél? Daarom deel ik vandaag mijn 5 favoriete pasta vervangers! Dit zijn niet zozeer vervangers voor pasta zelf, maar wel een paar lekkere dingen die ik nu veel vaker eet.

pizza1Courgette

Sinds ik geen pasta meer eet zijn courgettes voor mij echt de uitvinding van de eeuw. Je kan ze als lasagnabladen of als bodem voor een pizza gebruiken, een recept van deze courgette pizza kan je op mijn blog vinden. Daarnaast is een gevulde courgette ook heerlijk! De opties waarmee je ze kunt vullen zijn eindeloos, zoals kip, feta en tomaat.

eet2Kikkererwten

Je kan er soep van maken, salades mee aanvullen, in humus omtoveren of als snack eten; ik heb het natuurlijk over kikkererwten! Gezond én lekker: ik ben fan. Deze erwten worden gezien als echte vleesvervangers, maar ik eet zo ook vaak als bijgerecht. Door ze daarnaast te kruiden met kaneel of bbt kruiden en vervolgens in de oven te bakken, maak je er een heerlijke snack van.

rollRice paper rolls

Deze paper rolls kom ik steeds vaker tegen en je kan ze nu ook op Utrecht centraal krijgen zag ik. Een ideale snack als je liever geen wrap wilt eten, maar tóch zin hebt in een tortilla achtig iets. Ook een recept van deze paper rolls plaatste ik hier op mijn blog.

eet3Zoete aardappelen (bataat)

Aah ja, dit vind ik zó lekker. Als frietjes zijn ze mijn favoriet, maar ook als soep of stampot kan ik er van genieten. Deze aardappelen zijn gezonder dan gewone aardappelen en bevatten een hoop antioxidanten. Altijd goed dus! Ik eet ze vaak met wat vis of vlees en groente. Maar ook naast een lekkere salade volstaat bataat.

eet4Spirelli

En als ik dan écht heel erg naar pasta verlang, is courgette pasta de uitkomst, die maak je met een spirelli (spiraalsnijder). Deze ”pasta” gewoon gemaakt worden als een gewone pasta, met pesto en kip, maar ook met rode saus en gehaktballetjes. Het is gezonder én vult langer.

Bron: 1/2/3 /4

En héél soms eet ik glutenvrije pasta, maar dat vind ik eigenlijk zonde want er zijn zoveel andere lekkere dingen te maken. Wat lijkt jou lekker uit bovenstaande rijtje en eet je vaak pasta?