”YS JE WORDT TANTE”

Stork Queen/King 8x10 Nursery Art Illustration Print, Pink, Blue: Mijn ogen popten uit mijn hoofd en ik riep alleen maar ”huuuuh”: Mijn zus is zwanger – zo leuk! Niet dat ik het totaal niet verwacht had. Ze is 8 jaar ouder dan ik en al een hele tijd samen met haar vriend, dus ik hoopte stiekem al dat het zou gebeuren. Nu is het opeens zover en ik vind het zo tof!

Tante zijn lijkt me namelijk echt da bom. Je krijgt vanalles mee, maar hoeft zelf nog niet aan de slag. Ideaal haha! In het begin dacht ik steeds dat ik het gedroomd had en vergat ik het soms even. Natuurlijk moet ik er ook nog heel erg aan wennen.:

  • dat mijn zus opeens een moeder is en haar vriend een vader hahah (maar dat komt helemaal goed!!)
  • dat ik niet meer de baby van het gezin ben, want er komt letterlijk een baby bij nu
  • dat mijn ouders die ik ‘mama’ en ‘papa’ noem nu ook opeens een ‘oma’ en ‘opa’ zijn
  • dat ik dan kan oppassen op zo’n hummel
  • dat baby winkels nu opeens super relevant zijn. Laat me niet los in de Hema of Zara, want letterlijk alles is schattig en dan ga ik bankroet
  • Dat mijn zus straks op het einde als een zwangere sim erbij loopt, a la handen in de rug

Gelukkig duurt de zwangerschap iets langer dan de 3 dagen in Sims wereld. Ondertussen bevinden mijn andere zus en ik ons in een hevige strijd wie de leukste/coolste tante wordt (kuch – ik natuurlijk als jongste, dat lijkt me duidelijk). Het kindje krijgt ook nog een oom aan de andere kant van de familie, dus wie weet gaat híj er wel met de coolste oom/tante award vandoor.

Even zonder gekkigheid: ik vind het allemaal reuze interessant en leer zoveel dingen. Ik wist bijvoorbeeld niet dat je navel opeens een soort van verdwijnt en dat je al zo snel echt al een buik hebt! Nog gekker is om het kindje te zien bewegen in de buik, bijna alien achtig haha. Natuurlijk wéét je dat allemaal wel uit je biologieboek, maar om het dan opeens zo dichtbij mee te maken is toch heel anders. Ik vind het in ieder geval super leuk en kan écht niet wachten!

Bron: illustratie

Ze is uitgerekend in oktober (ik weet het ook al een tijdje haha) dus dat is al best snel! Aah can’t wait! Is jouw broer of zus ook al vader of moeder?