DEAR DIARY #1 | AMSTERDAM, PAKKETJES & TAART VERVOER TECHNIEK

week1Verkondigde ik laatst nog dat ik nog nooit iets van een photo diary heb gemaakt, plaats ik 4 dagen later dit artikel. Misschien niet heel origineel (en spannend, want echt, ik doe bar weinig in zo’n vakantie), maar wél alvast een goede oefening voor als ik naar New York ga en zo’n diary wil gaan doen. Want ja, ik heb besloten dat ik dat ga doen, jullie waren allemaal zéér enthousiast! Goed, nu verder na afgelopen week en wat ik allemaal heb uitgespookt.

2 
Nou, op deze dag niet zoveel dus. Maandag was die vréselijke druilerige dag waar het wel herfst leek. Ik postte deze trui op Instagram want dat was wel een goede samenvatting van mijn dag: die trui, dikke sokken, Pretty Little Liars en bloggen. Lang leve vakantie!

Ik had geen zin om boodschappen te doen en mijn vriend ging met vrienden eten, dus besloot ik een restjes maaltijd te maken. De meest random maaltijd ever: avocado, hamburger met kaas en zoete aardappelschijfjes. Was wel oke, maar niet héél vullend dus bakte ik ’s avonds laat nog een pannenkoek (oeps).

3 5
Met die pannenkoeken begon ik dinsdagochtend weer, ik had immers nog super veel beslag over en pannenkoeken als ontbijt: daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen! Ik sta die pannenkoeken altijd half staand op te eten, omdat ik bezig ben met de volgende pannenkoek en ik te ongeduldig ben om te wachten #multitasking.

Ook ontving ik wat pakketjes met onder andere een bestelling bij Otto en wat sale items van de H&M. Zat allemaal goed, dus dat is fijn! Niks vind ik erger dan pakketjes te moeten terugsturen. Ik heb ook nog een mooie lamp besteld bij Otto, maar die laat nog op zich wachten *snik*. Vinden jullie trouwens ook dat H&M niet een hele snelle verzendservice heeft? Heb hier zeker een dikke week op gewacht (mensen uit het jaar 1822 facepalmen nu, wat is een week nu voor een pakketje?!).

4 6
Verder ging ik afgelopen week naar Amsterdam samen met mijn vriend. We waren namelijk nog nooit een dagje naar Amsterdam geweest sinds we in Utrecht wonen, terwijl het dus echt maar 25 minuten met de trein is. Daar moest verandering in komen! Qua weer was het nogal wisselvallig, maar Amsterdam blijft natuurlijk mooi. We hadden niet echt iets gepland en hebben vooral heel veel gelopen, koffie gedronken, gewinkeld (ofja mijn vriend dan, zal je altijd zien dat ik dan weer niks vind) en natuuurlijk gegeten. Ik was echt kapot ’s avonds dus dat zegt wel genoeg.

We gingen btw lunchen bij een random Italiaan waar ik gefrituurde sardientjes bestelde en mijn vriend een vissoep. Véél te duur (gevalletje we konden niet meer weg voordat we het door hadden), maar wel erg lekker. Vooral het brood was super goed, maar dat was dan wel weer gratis.

7 7
Holy moly, don’t mind me terwijl ik even in shock verkeer. Ik moet dus voor New York mijn paspoort vernieuwen (die is blijkbaar verlopen) en hier kwam ik erachter dat dat dus bijna €70 kost. Echt niet normaal voor iets wat verplicht is, vind ik. Maar goed, ik heb geen keus he!

Mijn vriend en ik keken ook nog een paar afleveringen van The Walking Dead. We hadden een foute download, waardoor het geluid haperde halverwege, dus toen hebben we het maar ‘mute’ gekeken. Op een gegeven moment ging hij alle mannenstemmen nadoen en ik die van de vrouwen, want zo zonder geluid word je daar echt in verleiding toe gebracht. Totdat we niet meer snapten wie nou wat zei dus toen zijn we maar weer gaan opletten.

11 9
Op vrijdag besloot ik dat het tijd werd om weer eens nagellakje op te doen. Ik ging voor een zomers kleurtje van OPI die ik ooit als kadootje van mijn oma heb gekregen. Na 3 laagjes komt er éindelijk een kleurtje tevoorschijn, verder is het op zich wel een aanradertje. En oja, wat die broek betreft: ik had hem al een tijdje niet meer aan gehad maar toen ik boodschappen ging doen zei een oude man ”dat ik een gat in mijn broek had”. Oh echt joh?

’s Avonds gingen mijn vriend en ik hoog culinair uit eten bij de gele M. Dit doen we dus écht nooit (hoppa, meteen in mijn eerst diary), maar soms heb je van die momenten dat je er echt even intens naar craved. Nu hoef ik in ieder geval weer even een halfjaar niet te gaan. Ik ging trouwens voor de Chicken Sensation, mijn favoriet voor twee keer in dat jaar. Hierna gingen we naar de film Inside Out, echt hi-a-risch: grote aanrader! Ik heb er echter al een hoop reviews over gezien op verschillende blog, dus zal er verder niet over uitweiden.

8 13
Ahum nee, ik ben totaal niet veel met eten bezig hoor.. De visfrietjes at ik op de markt, die had ik nog nooit gehad. Normaal (ofja die paar keer peer jaar dat ik vis haal) ga ik braaf voor kibbeling maar ik dacht: doe eens gek. Ze waren wel lekker, maar kibbeling wint alsnog.

Ook bakte ik afgelopen week mijn favoriete taart: worteltjestaart. Ik heb hem al vaker gemaakt, maar bedacht me dat ik het recept nog nooit op mijn blog heb gedeeld: dat werd tijd voor foto’s. Morgen komt het receptje online!

12 14
Doordat het eindelijk lekker weer is, konden we zondag heerlijk in de tuin ontbijten. Ik vind dat altijd zo fijn, voelt meteen alsof je op vakantie bent ofzo. Mijn vriend was eerder wakker dan ik, dus hij had croissantjes, aardbeien en verse munt gehaald voor de thee. Ik klaag niet.

Verder hadden we die avond nog een bbq bij mijn zus in Den Haag, aangezien zij en haar vriend een huis hebben gekocht én ze afgelopen week jarig was. Dat moest gevierd worden, dus nam ik de desbetreffende blog fotogenieke worteltjestaart mee naar haar crib. Dat was wel nog wat lastig aangezien ik geen taartdoos heb en we met de trein én bus moesten, maar met wat improvisatie, folie en een dienblad kom je al een heel eind. Hoeveel blikken ik onderweg wel niet heb gekregen, alsof ik gratis taart stond uit te delen op het station.

Haha oké ik zie nu al een verbeterpuntje wat betreft dit diary principe: het lijkt nu net alsof mijn leven uit (ongezond) eten bestaat. Op de een of andere manier maak ik vooral dán foto’s, dus daar moet ik even mee gaan oefenen. Ga ik aan werken. Bevalt zo’n weekelijkse diary? En hoe was jullie week?