WAT VOOR WERK IK EIGENLIJK DOE

werkenNu ik iets minder ben gaan bloggen, met als hoofdreden mijn werk, leek het mij wel zo fair om dan eens uit te leggen wat ik precies doe. Ik ben 3 maanden geleden afgestudeerd en gelijk aan het werk gegaan. Maar waar ben ik dan 8 uur per dag mee bezig als dat niet mijn blog is? Ik deel het vandaag! 

De functie die ik heb, heet officieel ”Online contentspecialist”. Redelijk breed, want content kan vanalles zijn natuurlijk. Denk aan tekst, maar ook video’s of gehele websites. Waar ik me vooral mee bezig houd is het (her)schrijven van webteksten op SEO vlak, content migraties (een website op de juiste manier omzetten naar een nieuwe website), marketing campagnes uitvoeren, social media kanalen en het optimaliseren van websites an sich. Daarbij gebruik ik allerlei programma’s en wordt er veel overlegd met de klant.

Want klant? Ja, het bedrijf waarbij ik werk wordt ingehuurd door andere bedrijven (zoals bijvoorbeeld SNS Bank, Philips, Post NL, KPN, FNV en diverse ministeries) die een online contentspecialist nodig hebben. Ik zit dan een aantal dagen in de week bij zo’n bedrijf op locatie, maar ook een paar dagen op ons eigen hoofdkantoor. Om de zoveel tijd krijg je weer een nieuwe klant en opdracht. Je kan je voorstellen dat elk bedrijf haar eigen manier van werken heeft, dus dat is heel leerzaam en houdt het werk leuk vind ik! Zo ben ik met een van mijn projecten bezig meer bekendheid voor de klant te krijgen. Dat doen we d.m.v. een Facebook campagne, e-mails en social media, maar ook op offline gebied. Voor een andere klant werk ik aan de website, waarbij ik een analyse heb gedaan en daarop gebaseerd nieuwe webteksten lever. Iets heel anders weer dus.

Veel van mijn collega’s zijn óók online contentspecialisten, maar iedereen heeft wel zijn eigen specialiteit. Zo is de één heel goed met web analytics, de ander beter in migraties en weer een ander gespecialiseerd in SEO. Daar leer ik ook heel veel van. Ik ben natuurlijk nog maar een junior, maar door bij veel verschillende klanten te mogen werken, kom je er vanzelf achter wat je echt heel leuk vindt en waar je goed in bent.

Bron: afbeelding

Dus, als ik het in het vervolg over ”mijn werk” heb, houdt dit het dus allemaal een beetje in haha! Ik ben eigenlijk ook wel benieuwd of en wat jullie voor een baan(tje) hebben. Let me know.