WAAROM GOODREADS EEN MUST IS ALS JE VAN LEZEN HOUDT

bookAf en toe komt er op mijn blog een boek review langs, ik houd eenmaal van lezen en ook dat deel ik graag op mijn blog. Lezen werkt ontspannend en er zijn ook zovéél leuke boeken te vinden! Dat laatste is gelijk ook een probleem, want met mijn warhoofd onthield ik nooit wat ik nu gelezen had en welke boeken ik juist nog graag zou willen lezen. En toen was Goodreads daar!

Als je nu denkt ‘waar hééft zij het over?’ lees dan vooral even door. Goodreads is een website én app waar je precies kan bijhouden wat je hebt gelezen, welke boeken je nog wilt lezen én hoe andere mensen het boek vonden. Daarnaast kan je zelf ook boeken reviewen en beoordelen. Één groot boekfestijn dus.

Heb ik al gelezen

Zo heb je de plank ‘gelezen’ bijvoorbeeld, waar je alle boeken op kan slepen die je… juist ja, gelezen hebt! Deze kan je vervolgens beoordelen, zodat je over 4 jaar nog weet wat je ook alweer van dat ene boek vond. Ik vind dit zelf heel overzichtelijk! Het werkt ook motiverend, a la moet. meer. boeken. op. de. plank. hebben. staan.

Omg die móet ik echt nog lezen

Dit is eigenlijk waarom ik de app nu zo handig vind: natuurlijk is er óók een plank voor de boeken die je juist nog wilt lezen! Hoe vaak ik wel niet boeken spot op een blog of winkel, waarvan ik denk: die moet ik écht lezen. Vervolgens krijg ik een boekenbon oid en heb ik geen idee wat ik moet kopen, omdat ik het simpelweg vergeten ben. Dat scenario heb ik nu in ieder geval al in tijden niet meer gehad, er staan nu namelijk al 40 virtuele to-read boeken klaar hah.

Het is 2015: dus lekker alles sharen

Het zou niet 2015 zijn als je dit alles dan ook nog eens niet kon sharen. Dat kan dus wel! In het programma’tje zit een soort timeline zoals je die kent van Facebook, waarbij je updates ziet van je vrienden en leesactiviteiten. Juist ja, je kan je vrienden toevoegen, aangeven welk boek je op dit moment aan het lezen bent en elkaars ‘acitiviteit’ liken. Erg gezellig allemaal.

Wat vinden andere mensen van het boek?

Ook handig! Je kan meteen per boek zien wat andere ervan vonden. Elk boek heeft een gemiddeld aantal sterren, waardoor je met een oogopslag ziet of het boek nou eigenlijk wel die €25 waard is. Ook dit gebruik ik erg vaak, wanneer ik een keuze moet maken tussen twee boeken. Wanneer 1200 mensen een review hebben achtergelaten is dat toch nét wat even betrouwbaarder dan die 3 reviews op Bol.

Bron: illustratie

Ik ben fan! Sinds ik Goodreads gebruik is mijn hoofd een stuk rustiger wat betreft to-read lijstje. Ook handig als je een boek wilt lezen, maar niet helemaal zeker bent of het wel leuk is. Dan zoek je gewoon even snel de reviews op! Kende jij Goodreads al? Maak je er gebruik van? Zoja, add mij, vind ik leuk!