10 X DINGEN DIE IK VAN MIJN VRIEND STEEL

Het is weer lijstjes tíííijd!! Deze keer over alle spulletjes die ik durf te stelen van mij vriend, want o-o-oh ik kan nog wel eens wat jatten: ”Zwieber niet stelen!”.

1. Pyjamabroek

Maar zijn pyjamabroek is dan ook echt ideaal. Hij is lang, zacht (je weet wel, zo’n geruite van flanel) en door de touwtjes past hij ook om mijn middel heen. Favoriete thuisbroek ever. Zelfde geldt voor zijn truien en vesten maar goed, dat lijkt me nogal cliché.

2. Spotify account

Vanaf het moment dat hij een telefoonabonnement kreeg met gratis Spotify account, heb ik nooit meer mijn eigen account gebruikt. Ik heb mijn eigen muzieklijstje waar ik graaag naar luister en dat doe ik het liefst zonder reclame hah. Enige nadeel voor hem is dat hij nu ook vrouwlijke afspeellijsten volgt, zoals die van Annemerel haha. Enige nadeel voor mij is dat hij via zijn telefoon liedjes kan aanklikken zodat ik ze vervolgens hoor: zo komt het wel eens voor dat hij opeens YMCA op zet om me te trollen (zit ik net in een lekkere jam sessie…).

3. Petje

In de zomer ben ik petjes fan. Vooral als we naar het strand gaan of tijdens festivalletjes. Ik heb dan zelf ook een kleine collectie, maar mijn vriend dus ook en daar speel ik ook wel eens leentjebuur.

4. Het laatste hapje

Volgens mij is nummer 4 écht een vrouwending. Tot grote ergenis van hem, besluit ik vaak op het laatste moment dat ik tóch nog een hapje wil. ”Maar ik bood het je net aan en toen wilde je niet en nu heb ik me verheugd op dit hapje”. Alsof je snoep steelt van een kind.

5. Zíjn deel van de deken

Het allerliefste mummificeer ik mezelf in de dekens. Dat betekent: dekens om me heen terwijl ik OP de rest lig. Klinkt fijn he? Niet voor hem, want dat resulteert vaak in een hoop gesjor en ik ben in mijn slaap blijkbaar heel vastberaden, arme jongen.

6. Perfecte grijze t-shirts

Misschien moet ik zelf maar eens een grijs simpel mannenshirt kopen, want ik draag die van hem dus ook vaker. Op de een of andere manier zitten die shirts veel lekkerder (alsof het iets is waar mannen hun keuze op bepalen) en ze hebben die perfecte grijze kleur.

7. Parfum

Wat klinkt dat vrouwlijk, parfum. Nouja, ik bedoel in ieder geval zijn geurtje. En nee, ik doe het niet op als ik echt de deur uit moet, maar heeel soms vind ik het gewoon lekker. En ja, dan ruik ik af en toe aan mijn pols ;-).

8. Sokken

Héél praktisch. Op de een of andere manier heb ik amper sokken en wanneer ik ze heb, zijn ze altijd hun wederhelft kwijt. Mijn vriend daarentegen lijkt wel een magische sokkenmand te hebben. Alles is mooi gesorteerd en de stapel wordt maar groter, groter en groooter. Ideaal, wanneer ik geen tijd heb en ik zoek zwarte sokken (dat hij maat 46 heeft maakt verder niet uit – hallo kniesok).

9. Muziek oordopjes

Goed, dit was meer een eenmalig iets, toen ik mijn muziek oortjes nergens kon vinden dus leende ik die van mijn vriend even. Ik besloot ze in mijn jaszak te doen, maar als de kluns die ik ben hing de kabel natuurlijk uit mijn jaszak en vloog daarom tussen mijn spaken. Hierdoor viel ik van mijn fietsen en van die oordopjes was natuurlijk niks meer over. Ik kocht nieuwe voor hem, maar maanden later vertelde hij me dat die oordopjes echt héél duur waren (mijn vervangend exemplaar was max €20 – oeps).

10. A KISS *slijm sijm – mag ik een teiltje*

Bij gebrek aan een nummer 10, dan maar een geinig geintje.

Geen zorgen hoor, ik ben niet de enige Zwieber in dit huis. Mijn vriend gebruikt bijvoorbeeld ook wel eens spullen van mij. Zoals ehm… mijn herschel rugzak en ook míjn petten bijvoorbeeld! Steel jij wel eens iets van je vriend/vriendin/vader/moeder/zus?