DEZE IS VOOR ALLE THEELEUTERS OUT THERE

Inslee Haynes illustration… waar ik zelf ook duidelijk bij hoor. Wakker worden? Eerst een kopje thee. Kom ik thuis? Thee. Naar bed toe? Waar is de thee. Dat is niet altijd al zo geweest, maar tegenwoordig drink ik elke dag minimaal 3 koppen thee. Makkelijk, lekker en er zijn zooooveel smaken waardoor ik dus nooit uit ‘geleut’ ben.

Er zijn dus ook een hoop mensen die helemaal niet van thee houden. Zonde vind ik, thee is echt een fijn moment voor mij (die zin zou zo uit een Pickwick reclame kunnen komen). En goed, ik zit er niet zo hipster bij als op het plaatje hierboven, maar een goede kop thee laat me wel even rustig worden. Soms heb je dat even nodig. Na een lange dag of gewoon, omdat je er zin in hebt. Nu kwam ik er dus laatst achter dat je tegenwoordig dus ook van die thee-machines hebt. Een soort koffieapparaat, maar dan voor thee. “Maar je hebt voor thee toch alleen een waterkoker nodig?”, klopt! Maar blijkbaar moet het water verschillende temperaturen hebben bij verschillende soorten thee om de perfecte smaak te krijgen en dat apparaat doet dat dus voor je. Voor nu een overbodige luxe, maar het klinkt mij goed in de oren moet ik toegeven als ferme theeleuter.

Zou er trouwens een soort van thee-club bestaan? Waarbij mensen soorten thee uitwisselen en een thee-club outfit hebben?

 

Biologische Citroen & Gember Thee
Mijn favoriet? Momenteel drink ik mij een ons aan de Lemon & Ginger thee van Clipper. Iets duurder dan de gewone pickwick thee, maar héél erg fairtrade op heel veel vlakken (ten minste, dat staat op het doosje twaalf keer benoemd). Alleen het doosje zelf is al mooi, maar de smaak is daarnaast ook heerlijk! Toegegeven, zonder kortingsbon van de AH had ik hem waarschijnlijk niet gekocht maar nu ben ik verslaafd. Jammie!

theee
Ook heel lekker: de Masala Chai thee van Dille & Kamille. Iets ingewikkelder (je moet ten slotte de thee in zo’n bolletje doen waarbij bij mij altijd de helft er naast flikkert) maar erg lekker! Een zoetige chai thee en wanneer je melk toevoegt lijkt het op een echte chai thee!


Of je gaat voor de échte chai thee van David Rio. Dit hoort stiekem niet echt bij categorie ‘thee’ maar aangezien ook deze in mijn kast staat en echt een all-time favorite is, hoort deze ook in het rijtje thuis (serieus, probeer het een keer uit als je het nog niet kent). Twee schepjes van het poeder mengen met wat warme melk en je hebt dé beste chai thee.

In de avond drink ik bijna altijd wel een kopje Sterrenmunt thee. Een thee met een lichte zoethout smaak en op de een of andere manier vind ik dit echt zo’n avondthee. Je wordt er lekker ontspannen door en de smaak is heel typisch. Ik kan echt ‘zin’ in deze thee hebben, juist omdat de smaak zo bijzonder is. Mijn vriend kijkt me echter atlijd een beetje zuur aan als ik deze thee aan het drinken ben, kwestie van smaak denk ik dus.

Bron: foto

Dus ja, ik wilde mijn liefde voor thee (hoe suf het ook is) gewoon even delen. Momenteel heb ik echt teveel soorten thee in de kast liggen (mijn vriend probeert me altijd af te leiden bij het thee gangpad in de AH), maar ik vind het gewoon zo leuk om elke dag weer te mogen kiezen (dit klinkt echt té theeleuterig). Ben jij ook zo’n leuter? Zoja, wat is jouw favoriete thee?