WAT IK GA MISSEN AAN STUDENT ZIJN

student2Ik liet het eerder al vallen, ik heb mijn masterscriptie ingeleverd en dat betekent dat ik officieël geen student meer ben binnenkort. Raar, gek en heel vreemd. Ik stond er laatst even bij stil, want ik ga toch een paar dingen héél erg missen aan dat hele student zijn. 

 Op een random tijdstip overdag douchen of naar de stad/bioscoop/frituur kunnen (ik noem maar iets ahum). Totaal onafhankelijk van de tijd zijn. Als je wilt kan je om 19:00 beginnen met je ontbijt, want tijd? Wat is tijd?

 Het feit dat het weekend juist het mindere deel van de week is omdat toch veel studenten langs ouders gaan (al werd dat minder naarmate ik ouder werd), doordeweeks zie je je vrienden ten minste weer veel. Nu zal het weekend vast héérlijk worden, iets waar je opeens echt naar uitkijkt.

 Onverantwoordelijkheid wordt geaccepteerd. Ik mag mijn was laten mislukken waardoor alles roze wordt en mensen zeggen ”Ach, ze is nog student”. Of eten laten verbranden en de afwas 3 dagen laten staan want he, ik had een free-of-verantwoordelijkheids kaart!

 Urenlang in de bieb blokken… oké, hell no dat ga ik dus echt niet missen.

 Het gratis reizen! Ik ben niet anders gewend dan mijn OV-kaart voor dat paaltje te houden en te zien staan dat ik vrij mag reizen. Ik besef me nu pas eigenlijk wat voor een luxe dat is, want nu moet ik straks weer van die Kruidvat acties enzo in de gaten gaan houden hmpf.

  Uitslapen!!!I luv uitslapen. Ik had niet héél vaak college om half 9 ’s ochtends en áls ik het had, dan was ik niet blij. Maar goed, dat betekende dus ook dat ik een hoop college’s ’s middags had waardoor ik lekker kon uitslapen op de meest random dagen. Mis het nu al!

Bron: foto

Om het allemaal wat dragelijker te maken (working life wordt met dit blogje wel héél uitzichtloos) zijn er gelukkig ook genoeg positieve dingen te noemen aan de fase die nu gaat aanbreken. Zoals een fijn ritme vinden, nooit meer zinloze feitjes stampen, $ moneys $ verdienen, nóg zelfstandiger worden en ehm… help me out?