EEN PERFECTE INSTAGRAM FEED OF DOE MAAR NIET?

instagramHet duurde even voordat ik de stap had gemaakt, maar ik denk dat ik nu een halfjaar op Instagram zit met mijn blog en wat is het leuk! Ik kwam erachter dat iemands persoonlijke pagina met foto’s (aka de feed) blijkbaar een ding is, want ik ben al zoveel soorten tegengekomen. 

Grofweg is dit fenomeen in twee groepen te verdelen: mensen die naar perfectie streven en mensen die gewoon plaatsen wat ze daadwerkelijk aan het doen zijn. De eerste groep gaat vaak voor principes a la wit is wit, alle foto’s moeten bij elkaar passen, randjes worden toegevoegd, dagen van tevoren wordt er bedacht wat er geplaatst wordt of er wordt aan een kleurenschema gehouden. De mensen die plaatsten wat ze daadwerkelijk aan het doen zijn, hebben een feed met meer persoonlijke foto’s en denken verder niet teveel na of een foto wel in ”het rijtje” past. Maar hoe zit dat nu, is het een beter dan het ander?

Ik denk dat zeker in het ”blog wereldje” dit best een ding is en voor beide valt zeker wat te zeggen. Zo vind ik de non-perfectie feed vaak persoonlijker overkomen, alsof je de persoon achter de feed écht beter leert kennen. Dat is heel veel waard, zeker wanneer je een blog hebt. Aan de andere kant is een mooie feed een aspect waar (helaas) te vaak op beoordeeld wordt. ”Kloppen de foto’s niet? Dan volg ik je niet” wordt er vaak gedacht. Naarmate ik langer met mijn blog op Instagram zit, ben ik gaan nadenken hoe ik dit eigenlijk zie. Ik beschouw mijn account echt als een verlengstuk van mijn blog en gebruik het daarom ook op die manier. Zo deel ik vaak foto’s die ook op mijn blog te vinden zijn en die passen dan toevallig ook goed bij elkaar; ik gebruik immers veel witte en lichte foto’s op mijn blog. Overigens plaats ik ook wel eens random foto’s, toen ik op wintersport was bijvoorbeeld. Toch probeer ik op Instagram er altijd een persoonlijke noot bij toe te voegen, want dat kan juist de kracht van een account zijn. Er zijn zoveel perfecte feeds te vinden, dan is persoonlijkheid misschien wel het áller aller allerbelangrijkste.

Bron: foto

Iedereen moet natuurlijk gewoon doen waar hij/zij zich fijn bij voelt en waar jij je plezier uithaalt. Vind je het leuk om heel veel aandacht te besteden om zo de perfecte foto te creëren? Just do it! Deel je juist liever foto’s die heel persoonlijk en onbewerkt zijn? Ook prima. Ik ben benieuwd, is er voor jou een perfecte feed of interesseert het je niet zo?