NEW YORK DAG 7 | VICTORIA SECRET, VRIJHEIDSBEELD & GROUND ZERO

PicMonkey CollageOp maandag gingen we langs Wall Street, bezochten we het grootste Victoria Secret filiaal ooit én zagen we het vrijheidsbeeld.

1We besloten een ontbijtje te halen bij een tentje gespecialiseerd in tosti’s en hanglampen. Oke, misschien niet dat laatste, maar die vond ik wél leuk.

Met een ice-tea (wat hier dus letterlijk een thee met ijsblokjes is) en gegrillde tosti (ik ging voor de classic), zaten we aan een barretje aan het raam. De tosti smaakte héél erg goed, volgens mij grillen ze eerst het brood voordat de kaas erop gesmolten wordt. Lekker in ieder geval!

2De vloer moest op de foto en zag je al op mijn Instagram voorbij komen. Ik heb een zwak voor leuke vloeren #ihavethisthingwithfloors.

Ik vind het zo tof dat je random het Empire State Building kan zien liggen, ook al ben je niet eens in de buurt. We staken deze straat over om bij Victoria Secret te komen en daar was hij weer hoor! ’s Avonds is hij ook heel erg mooi verlicht.

3Vicotria Secret dus: wát een winkel. Dit filiaal was echt reusachtig! Alleen de geurtjesafdeling was al een winkel op zich. Ik nam hier een paar bodysplashes mee na wat getwijfel (er zijn namelijk zóveel lekkere soorten). De sportbh die ik heb vastgeklemd, nam ik mee voor mijn zus want daar vroeg ze naar.

Zelf nam ik een joggingbroek mee want die waren er véél. De stofjes waarmee deze broeken gemaakt worden zijn zo zacht! Ik heb lang geleden ook al eens zo’n broek gekocht en die is nog steeds mooi. Misschien wat duurder dus, maar het geld wél helemaal waard.

4

Met de metro gingen we op weg naar Wall Street, helemaal onderin New York. Bij dit station liep het perron omhoog, heel bizar.

Wall Street was weer lekker druk. Natuurlijk hebben we een foto gemaakt bij de bekende bull, maar zoals je ziet was het onhaalbaar om dit stiertje mooi te fotograferen. Want nee, die kids horen niet bij ons (en zijn nu automatisch internet famouzz).

5

Met de gratis ferry zijn we vervolgens naar Staten Island gegaan. Dit is niet het eiland waar het Vrijheidsbeeld staat, maar je komt er wel langs tijdens de vaartocht. Ideaal, het is gratis en je kan lekker even zittend uitrusten.

Ook leuk, op de terugweg vaar je zo tegen de skyline van Manhattan aan. Heel mooi. Gek idee dat daar vroeger de Twin Towers nog tussen stonden.

6

En dat was ook meteen het volgende wat we gingen doen: naar Ground Zero. Waar vroeger de Twin Towers stonden, zijn nu twee intens grote watervallen geplaatst. De breedte van deze fonteinen zijn even groot als de Twin Towers waren. Heel indrukwekkend om te zien, je voelt je dan zo klein.

Op de rand van deze fonteinen stonden alle namen van de slachtoffers. Bij sommige namen zie je dat mensen er bloemetjes in hebben gestoken en op de foto waar ik bij sta zie je ”and her unborn child” staan, heel erg sneu. De sfeer was ook heel anders; rustig (al liepen er wel super veel beveiligers rond).

8’s Avonds gingen we naar een restaurant op een dakterras. We aten in de openlucht én er hingen lampjes (woehoe!). Mijn vriend had een huge tortilla vol met rijst, vlees en groentes. Ik had enchillada’s met geitenkaas, nu alweer trek in.

Dit restaurantje ligt trouwens in het gebiedje bij Columbia University; de universiteit waar Barack Obama ook heeft gezeten. Het leek ons dan ook meer dan logisch dat hij hier vast ook ooit gegeten heeft haha. De introductie was trouwens bezig dus er zaten een paar studentengroepjes om ons heen, te herkennen aan de bandjes om hun polsen (en aan hun onwennige houding tegenover een glas bier). Hierna haalden we nog een froyo, mijn lievelings!

Een drukke dag waarbij we heel veel hebben gezien. Morgen komt het laatste verslagje online met de fietstocht door Brooklyn en dan zit de reis er (ook online) echt helemaal op! Stiekem een beetje jammer, want zo beleef ik alles nog eens haha.