NEW YORK DAG 6 | THE MET MUSEUM, SHABU-SHABU EN VIEW

PicMonkey CollageDag 6 alweer! Op zondag besloten we het wat rustiger aan te doen en naar een museum te gaan. Eerlijk is eerlijk, daar houd ik nooit zo van maar mijn vriend wilde graag gaan dus gingen we langs. Daarnaast hadden we die dag een hele lekkere lunch en aten we wel iets heel bijzonders in de avond.

1We begonnen die dag zoals altijd, namelijk met een ontbijtje. Deze keer zaten we ergens waar ze havermout hadden en daar had ik zó zin in. Ik eet dat thuis ook regelmatig, dus ik miste het echt. Er zat zelfgemaakte granola en blauwe bessen bij en op zijn Amerikaans was er flink wat bruine suiker opgegooid. Maar goed, het bleef havermout. Ik dronk daarbij een Ice chai late, heeel lekker. Die goedkope ice tea/coffee mogen ze van mij wel naar Nederland importeren trouwens. Voor €1 krijg je een beker vol, jum!

Hierna gingen we door naar The Met, oftewel het Metropolitan Museum of Art. Dit is een van de grootste kunstmusea ter wereld en ligt naast het Central Park. De entreeprijs mag je zelf bepalen, je betaalt wat jij vindt dat het waard is. Fijn systeem, zo kan iedereen een bezoekje doen.

2Er zijn echt super veel verschillende afdelingen, maar we begonnen bij de vleugel van de Oudheid. Mijn vriend vindt dit heel interessant dus ik liet hem maar gewoon de vleugels kiezen waar we heen gingen. Bij de Oudheid stonden allerlei beelden en spullen die de Grieken vroeger gebruikten. Mooie lichtinval had het gebouw trouwens!

Grand Illusions was een afdeling met ‘rare’ foto’s, foto’s met illusies. Het leuke aan dit museum is dat er zoveel verschillende soorten kunsten hangen/staan. Heel veel variatie dus! Ideaal, want ik raak dus best wel snel verveeld van de hele tijd dezelfde soort beelden/schilderijen.

6Het museum is super mooi van binnen en liet me een beetje aan Grand Central denken (je weet wel, waar Serena in aflevering 1 van Gossip Girl dramatisch doorheen loopt). Aan elke kant van zo’n boog zat weer een hele vleugel met verschillende afdelingen.

Dit stond ergens random tussen een paar schilderijen; een koperen versie van het Empire State Building. Met een paar simpele staafjes gemaakt.

4Dit museum heeft ook nog eens een mooi dakterras waar je een heel goed uitzicht hebt over Central Park en de skyline. Sowieso een must-do wanneer je in dit museum bent en een fotomomentje waard natuurlijk (even heel casual geïnteresseerd staan kijken wanneer er toevallig een foto genomen wordt).

3Na een paar uur te hebben rondgeslenterd in het museum, hadden we natúúrlijk honger. Tijd om mijn lijstje erbij te pakken! We besloten naar het tentje Jack’s Wife Freda te gaan. Het duurde even voordat we er waren, want de metro naar die buurt reed die dag niet. Net de NS. Uiteindelijk kwamen we tóch aan en het tripje was het gelukkig helemaal waard. Het tentje had zoveel leuke details, zoals deze suikerzakjes!

Ik bestelde een homemade limonade en broodje met mozarella, tomaat, pesto en aubergine. Daarbij zat een rucola salade met een hele lekkere dressing. Het was goedkoop en je kan hier ook ontbijten en avondeten, echt eentje om te onthouden als je ooit naar New York gaat.

5’s Avonds gingen we iets doen wat ik 9 jaar terug heb gedaan toen ik in New York was: Shabu-shabu. Ik ben dit nog nooit in Nederland tegen gekomen en wilde het daarom heeel graag deze vakantie doen. Je bestelt allerlei groentes, sauzen, rijst en dun gesneden vlees (wij hadden kip en beef) en daarbij krijg je een kookstelletje met kokend heet water. In dit water leg je het eten, dat binnen een minuut klaar is. Het klinkt zo een beetje suf, maar het is echt lekker en ook nog eens gezellig om te doen. Een soort gourmetten, maar dan anders! En ja, al dat vlees ging allemaal op, nom.

En dat was dag 6 alweer! Musea horen er gewoon bij tijdens zo’n vakantie en deze beviel dan ook goed! Morgen is het tijd voor Wall Street, de gratis ferry naar Staten Island en het Vrijheidsbeeld.