NEW YORK DAG 5 | THE HIGH LINE, CHELSEA MARKET & BIOSCOOP BEZOEKJE

PicMonkey CollageZaterdag bezochten we een heel bijzonder park, spotte ik zoveel notebooks, gingen we naar de film en aten we heerlijke pizza slices!

1Vandaag begonnen we de dag met een ontbijtje bij Brooklyn Bagel Company, een tentje waar je je eigen bagel kan samenstellen. Er was weer zóveel keus, maar dat zal jullie niet meer verbazen haha. Ik ging uiteindelijke voor een volkoren bagel met dille/komkommer spread. Lekker en héél vullend.

En dat was maar goed ook, want daarna gingen we naar The High Line. Dit is een park aangelegd óp oude trein rails, die boven de straten uit torenen. The High Line is door een Nederlander in een moderne stijl ontworpen, die je zelden bij parken terugziet. Je ziet op deze manier de stad dan ook eens van boven, heel leuk om te doen!

2Terwijl je over het pad loopt, kom je ook nog eens hele mooie graffiti arts tegen, met super veel kleur! Heel vet in combinatie met die oudere pakhuizen.

Op de helft van ‘de tocht’ namen we even een pauze met deze lekkere ijsjes. Ik ging voor een red velvet omhulsel/cake/koekje met cheesecake smaak ijs. Dat was inderdaad zo lekker als het klinkt haha. Ik had dit nog nooit gehad maar toen ik het kraampje zag langs de kant, wíst ik dat ik het moest proberen.

3Nadat we The High Line hebben afgelopen, doken we het hippe Meatpacking District in. Leuk weetje; hier woont Samantha van Sex In The City in de serie. Het is een buurt vol hippe winkeltjes en grote pakhuizen, weer heel anders dan de rest van Manhattan. Hier is onder andere de Gansevoort market, een soort van foodhal zoals je die in Rotterdam ook hebt. Hoe tof is die retro ijscoman-bus trouwens?

4Hold your horses, ik spotte een boekenwinkel die veel meer dan alleen boeken verkocht. Notebooks (ohoh), postkaarten, agenda’s; ik heb me echt in moeten houden (maar kocht tóch iets natuurlijk – rara wat zou het zijn kuch).

In dit gebiedje ligt ook de Chelsea market, een groot gebouw vol met leuke winkeltjes. Leuke winkeltjes én deze kerstverlichting.

5Ook hier vonden we weer een boekenwinkel, leuk om hier doorheen te lopen. Zelfs wanneer je niets koopt vind ik dat vermakelijk.

Oeh, hier houd ik van! Dit kraampje verkocht allerlei minimalistische sieraden. Ik zat heel veel leuke ringetjes en kettinkjes. Het was natuurlijk vrij prijzig, maar kijken kan natuurlijk altijd.

6’s Avonds aten we pizza slices. We bestelden er ‘maar’ drie omdat ze zo reusachtig groot waren. En echt, we zaten he-le-maal vol. We hadden drie verschillende soorten besteld (leuk dat dat kan!) en dat beviel heel goed.

Daarna gingen we nog wat drinken in een groot pakhuis. We zaten buiten waar de bomen met allemaal lampjes versierd waren. Ik weet niet hoor, maar zodra er lampjes hangen ben ik al verkocht.

7We gingen in de avond nog even langs Times Square en zagen toevallig een bioscoop waar Pixels draaide. Nu wilden we die film niet perse zien ofzo, maar het leek ons wél heel leuk om een keer naar de bioscoop te gaan hier. Dus dat deden we. De film was wel oke, op zich wel grappig maar niet meer dan dat.

Wat betreft eten voor tijdens de film, was er weer bizar veel keus. Zo kon je bijvoorbeeld je eigen drinken samenstellen bij een automaat (wat) en waren er echt 15 soorten popcorn ipv alleen zoet en zout. ‘Helaas’ zaten wij nog steeds vol van de pizza, dus dat lieten we even links liggen.

Vannacht (woensdagavond) vliegen we alweer naar huis, maar aangezien ik niet elke dag een diary heb geplaatst, staan er nog een paar klaar! Morgen komt er echter een ander artikeltje online voor de afwisseling. De vakantie is echt zo snel voorbij gegaan, maar we hebben wel echt alle dingen kunnen doen die we gepland hadden van tevoren. Betekent ook dat ik weer lekker op blogjes kan reageren natuurlijk! Hopelijk is de terugreis net zo fijn als de heenreis was. Voor nu tot ziens! 🙂