NEW YORK DAG 4 | ROOSEVELT ISLAND, SHOPPEN & CRAZY SNOEPWINKEL

PicMonkey CollageNew York dag 4! Vandaag bezochtten we een eilandje naast Manhattan met de naam Roosevelt Island én gingen we shoppen (woehoe)!

1We begonnen deze dag met een ontbijtje bij Dunkin’ Donuts, een tent die je om de zoveel straten wel tegenkomt. Nu ligt er toevallig een bij ons om de hoek, dus dat wilden we eens uitproberen. Die maten blijven trouwens wennen, mijn vriend bestelde op de automatische piloot een medium koffie en kreeg een beker waar hij volgens mij nog steeds mee bezig is.

Daarna gingen we met de gondel naar een eilandje naast Manhattan: Roosevelt Island. Op dit eiland wonen ook mensen, maar het is er veel rustiger dan in op Manhattan zelf. De rit met de gondel duurt 8 minuutjes en je hebt er heel mooi uitzicht, leuk om te doen (zit ook nog eens in de metro pas inbegrepen).

2Het voelde echt even alsof we in een ander land waren, het was er zo rustig! We hebben langs het water gezeten en daarna nog een hele tijd rondgelopen.

En liepen super veel eekhoorntjes rond en dit kerkje was té schattig. Het voelde een beetje idyllisch aan, dit hele gebiedje. Een aanrader voor wanneer je wat langer in New York bent en je even alle drukte achter je wilt laten.

3Na een hele tijd zijn we met de gondel terug naar Manhattan gegaan en belandden ‘toevallig’ in een hele grote snoepwinkel. Er was zelfs een collectie gemaakt naar de film van Mean Girls, zoals het burnbook van chocolade en lolly’s met de bekende Regina quotes.

In de trappen (want ja, deze snoepwinkel had 3 verdiepingen!) zaten echte snoepjes verwerkt, heeel tof. Ik voelde me net Grietje in het snoephuisje van de heks ofzoiets. We hebben er als twee kleine kinderen rond gelopen haha.

4Van deze emoticon sleutelhangers moest ik toch even een foto maken. Geen idee waarom dit in een snoepwinkel hangt, maar ok. Als de emoticon van het meisje met het roze shirtje en haar as-if handje erbij had gehangen, had ik hem meegenomen. Maar die hing er niet.

Snoep, snoep en nog eens snoep. Je zou het niet denken maar we hebben maar een heeel bescheiden zakje samen gesteld. Dat betreft wel weer heel volwassen, niet?

uhToen was het tijd voor een van de meest bekende warenhuizen van Amerika: Bloomingdales. En man, wat hebben ze daar veel spullen, verdiepingen en liften! Het voelde als een hotel. Ik werd een beetje overdonderd door alle spullen die ze er hadden, waardoor je gewoon niet weet waar je moet beginnen. Misschien maar beter ook als je kijkt naar de prijs van sommige dingen hah.

Het is sowieso gewoon leuk om doorheen te lopen want je komt de raarste dingen tegen. Deze koperen koffiemachine bijvoorbeeld, hoe tof! Stel je begint een café, je hoeft alleen dit ding neer te zetten en je hebt je klanten binnen denk ik zo.

5Goed, even een pauze van al dat winkelen. Mijn vriend had in Nederland al een tentje opgezocht waar hij héél graag heen wilde omdat ze bekend staan om de lekkere broodjes. Ik ben de naarste nog niet (en ok, ik sleep hem ook mee naar dingen van mijn lijstje) dus we gingen er heen! Het broodje schreeuwde gewoon ‘hallo cholesterol’, maar hij was super lekker!

Ik bestelde echter een salade met rosbief, want ik had zin in groente. Nou, de salade zie je vaag liggen maar de rosbief gevuld met ham en kaas was toch wel de hoofdrolspeler. Bomvol zaten we, maar dan ook echt héél erg.

6Verder met shoppen! Bij de GAP spotten we deze spijkerbroeken in de vorm van Amerika, grappig bedacht. Aparte winkel is dat trouwens, ik kon er niet echt hoogte van krijgen maar wel leuk om doorheen te struinen.

En toen moest ik plassen. In New York kan je werkelijk nergens de wc gratis gebruiken dus je moet altijd wel ergens wat gaan drinken. Ik had totaal geen dorst, maar we besloten bij een tentje met uitzicht naar binnen te gaan. Het parkeerplaatsje waar we op uit keken had de auto’s gestapeld alsof het fietsen zijn. Tja, bij gebrek aan ruimte dan maar zo?

7Die zware lunch zat ons nog heel erg hoog en we hadden totaal geen zin om ergens uitgebreid te gaan dineren. We kwamen een Mexicaan tegen die nacho’s met kip en guacamole verkocht en liet ik daar nou net wel heel veel zin in hebben. Het was heel lekker, al zijn de foto’s niet heel smakelijk haha. We deelden één bordje en dat was precies goed.

’s Avonds hebben we nog wat Netflix gekeken, fijn na zo’n drukke en vermoeiende dag (shoppen in zo’n stad lijkt wel een sport). De eindstand wat betreft het shoppen laat ik denk ik nog langskomen op mijn blog. Ik vond bijvoorbeeld de zachtste joggingbroek ooit bij Victoria Secret, die moest mee. Mijn vriend kocht in ieder geval 4 (!) broeken, een hemd en een horloge. Oh echt jongens, de dagen vliegen hier voorbij!