NEW YORK DAG 3 | CHINATOWN, BROOKLYN BRIDGE & GOEDKOOPSTE SUSHI EVER

PicMonkey CollageHuh een blogje op zondag? Yes, ik heb besloten om voor de New York diaries uitzondering te maken en in het weekend iets te plaatsen! Dus vandaag: dag 3 van ons tripje naar New York alweer! We bezochten onder andere Chinatown, liepen over de Brooklyn Bridge en aten héle goedkope sushi!

1We begonnen de dag met een lekker ontbijt bij The Butcher’s Daughter. Dit tentje stond in mijn lijstje en wilde ik dan ook heel graag proberen. Buiten op het terras was alles vol, maar binnen was het des te leuker. Het was allemaal op een hele toffe manier en volledig in butcher thema ingericht. Ik heb dan ook héél veel foto’s gemaakt, maar deze met de gele krukjes (leuk!!) moest natuurlijk in het overzicht.

In tegenstelling tot de naam je doet vermoeden, is er in het tentje geen vlees te krijgen. Ook helemaal niet nodig, want er waren genoeg lekkere dingen te bestellen. Ik ging voor deze ”simpele” snee brood met avocado spread, al was de spread totaal niet simpel. Er zaten allerlei kruiden in en het was echt heerlijk. Ik dronk daarbij een smoothie, ook zeer healthy uiteraard.

2De Egg Shop, ook een must-do op mijn lijstje, lag toevallig tegenover dit tentje. Helaas is twee keer ontbijten een beetje overdreven, maar ik ga hiervoor graaag terug.

In dit buurtje lagen heel veel leuke winkeltjes en dan met name sneaker winkels. De meest bizzare modellen kwamen voorbij. Hoe grappig zijn die Nike Janoski’s, gemaakt van kurk. Echt nog nóóit gezien. Verder zag ik een hoop All Stars voor maar €35… praat jezelf dan maar eens om.

3Nóg een puntje op mijn lijstje (dit lag toevallig allemaal dichtbij elkaar): de Whole Foods Market. Dit is een intens grote supermarkt met heel erg veel vers, groen en biologisch eten. Let vooral even op de schalen onderin het koelvak, zó lekker (en ideaal voor een feestje).

Maar waar ik echt vrolijk van werd waren alle typische Amerikaanse lekkernijen. Muffins zo groot als mijn hoofd, koekjes in alle soorten en maten en vergeet vooral de cronuts niet. Dit is dan ook mijn kom-maak-die-foto-ik-wil-eten-kiezen hoofd. Ik ging natuurlijk voor een muffin, geef!!

4En hop, daar gingen we weer met de metro, die gebruiken we natuurlijk heel veel. Ik vind het echt en chill systeem, jammer dat het in Nederland niet zo’n ding is. Het gaat namelijk zó snel. Met de metro vertrokken we naar Chinatown…

waar deze joekels in alle etalages te vinden zijn. We zijn een random supermarkt ingedoken, puur om te kijken wat er allemaal te krijgen is. Het voelt oprecht alsof je opeens in China terecht bent gekomen, zó anders dan de rest van New York. Heel erg leuk om te zien, die mensen voelen zich zo thuis daar.

5Ik werd niet heel blij van de inhoud van de supermarkten. Ik heb echt vol walging naar die dingen links bovenin gekeken.

Waar ik wel heel erg blij van werd, was de verse sushi die voor je neus gemaakt werd. Ik had niet eens honger, maar voor de prijs van €2,30, kon ik die 9 sushi’s echt niet laten liggen. We hebben ze later in een parkje opgegeten en ze waren ook nog eens heel lekker. Als ik hier zou wonen zou ik daar gewoon altijd mijn sushi halen haha, paradijs.

6Goed, het volgende puntje op de planning: de Brooklyn Bridge. Wat was het heet en wat was het druk, maar het blijft een mooi plaatje. We zijn tot het midden gelopen om vervolgens weer terug te gaan.

Het uitzicht vanaf de brug op de stad is heel mooi, maar valt niet echt vast te leggen zonder al die kabels (al heeft dat ook wel wat!). Na deze wandeling zijn we met de metro rond 4 uur ’s middags even terug naar onze kamer gegaan om te chillen, zo’n stad slurpt echt energie.

7’s Avonds hadden we echter weer zin om op pad te gaan en we besloten Times Square nog eens te bezoeken. We waren nog niet in die grote speelgoedwinkel geweest dus dat we moesten we sowieso nog even doen. Wat een winkel en wat een chaos, er zijn zoveel dingen op die foto aan de hand haha.

Hier ben ik even afgeleid door deze donut knuffel die ik hilarisch vond. Ik twijfelde nog om hem mee te nemen maar nee ik ben niet 5.

8‘Oh we moeten nog eten’ bedachten we rond half 10. We kwamen niet ver van Times Square een heel leuk café tegen met weinig toeristen en veel echte New Yorkers (goed teken lijkt me) en zijn daar gaan zitten. Het eten (spareribs en een shepards pie) was lekker en de prijs was ook erg goed. Hierna zijn we terug naar huis te gaan, om voor de laatste keer met een jetlag-achtig gevoel te gaan slapen want die was de dagen erna gelukkig helemaal weg!

Dag 3 alweer! Dinsdag kunnen jullie het verslag van dag 4 verwachten, waarbij we een uitje maakten naar Roosevelt Island en we eens flink gingen shoppen. Hopelijk hebben jullie ook een fijne week en klaart het weer een beetje op. En echt, nogmaals bedankt voor al jullie leuke reacties!