NEW YORK DAG 1 | VLIEGEN, WENDY’S & JETLAGGED

collage1Hallo vanuit New York! Het was een hele reis, maar daar zijn we dan eindelijk. Jullie lieten zoveel leuke en lieve reacties achter en dat heeft geholpen, want de vliegreis was heel relaxed. Nu het ‘veel plezier daar’ nog even waarmaken. Nou, dag 1 dus: let’s go!

1 2
Nou daar gaan we dan! Rond kwart voor elf vertrok ons vliegtuig vanaf Brussel. Aangezien je ook altijd wat eerder aanwezig moet zijn (oh echt?) betekende dat helaas dat we om 6 uur ’s ochtends al op moesten staan. Maar hè, slapen konden we toch weer in het vliegtuig.

… or not. Ze boden zoveel films aan dat ik helemaal geen zin had om te slapen. Ik heb echt te vaak met Ryan Air gevlogen de laatste jaren, dat ik helemaal vergeten was hoe chill die vluchten zijn als je wat verder op reis gaat. Het eten was lekker, we kregen snacks en er was zoveel te doen op dat tv’tje dat je je gewoon niet kón vervelen. Het waaide flink, maar gelukkig hadden we wind mee waardoor we 40 minuten eerder landden. Een totale reistijd van 7 uur en 40 minuten dus. Het vloog (hihaho) zo voorbij.

3 4
Ik vind het altijd fijn om bij de vleugel te zitten. Wanneer er turbulentie is merk je er bij de vleugels het minste van aangezien het vliegtuig daar het meest stabiel is. Gelukkig was het een hele rustige vlucht en hebben we amper turbulentie gehad.

Ze boden ook Starbucks koffie en thee aan in het vliegtuig, lekker! Helaas geen dubbele chai ijskoffie met slagroom (stel je voor, een hele barista aan boord haha) maar wel leuk. Om 1 uur ’s middags kwamen we in New York aan.

5 6
Eenmaal aangekomen zijn we met de metro naar ons stulpje gegaan. We hadden een kamer met AirBnb geboekt, omdat de hotels in New York echt bizar duur zijn. Gelukkig hebben wel al wat ervaring met dit systeem en het werkte tot nu toe altijd heel fijn voor ons.

En nu dus ook! Het stel dat de kamer verhuurt is echt super aardig en heel behulpzaam. Het is een simpele kamer, maar bevat wel een airco (en geloof me, met 30 graden in zo’n stad is dat fijn), een laptop met Netflix en we mogen de keuken gewoon gebruiken. Het ligt daarnaast 10 minuten lopen van Central Park, ideaal dus.

7 8
Ok en toen begon het gevoel van misère even. Het gevoel waarbij je je als een Sims poppetje voelt waarbij alle balkjes (op plezier na) rood is. We hadden honger, maar we waren ook zó moe. Het is was voor ons gevoel namelijk al 12 uur ’s nachts en aangezien we niet geslapen hadden in het vliegtuig én we al sinds 6 uur op waren, waren we echt kapot. We hebben toen een uurtje geslapen, om rond 6 uur weer op te staan en wat eten te gaan zoeken. Tja en wat doe je als je moe én hongerig bent? Dan ga je in ieder geval niet lang slenteren op zoek naar een leuk eettentje (die blog met dingen die ik wil doen komt nog wel haha). Wendy’s lag twee straten verder en dus belandden we daar. Ik had ook echt zin in fastfood na zo’n lange vlucht dus dat was aanvallen geblazen.

Om de tijd nog even te rekken (zodat we niet om 8 uur al in bed zouden liggen), zijn we nog even een supermarkt in gedoken. En oh mijn god, wát een keus. Dit is mijn ”welke van de 98423 koekjespakken zal ik kiezen” hoofd. Ik denk serieus dat 80% in deze winkel gewoon niet bestaat in Nederland. Het is maar goed dat ik hier niet woon, want ik heb zoveel lekkere (en dus ook slechte) dingen gespot hier.

9 10
En toen zag ik het rek met EOS lippen balms. Ja, dan weet je wel hoe laat het is. Aangezien ze hier een stuk goedkoper zijn dan in Nederland (en veel van jullie zeiden dat ze echt heel goed werken), heb ik er 3 aangeschaft. En die zijn natuurlijk niet allemaal voor mezelf *HINT*.

Om 9 uur zijn we terug naar onze kamer gegaan en vond ik dit tijdschrift in het nachtkastje. Caitlyn is momenteel wel echt een Amerikaans icon, dus dat vond ik wel typisch. Veel tijd om het te lezen had ik niet, want ik viel direct in slaap.

En toen was het 5 uur ’s ochtends en werd ik wakker en leerde ik wat een jetlag ook alweer inhield. Niet heel fijn, maar ik denk als we vanavond even doorzetten, we morgen wel helemaal in het ritme zitten. Ik heb in ieder geval wel tijd om deze diary te maken zo vroeg op de ochtend, al mis ik wel dat ik op minder blogs kan reageren. Vandaag gaan we in ieder geval naar Central Park en verder hebben we nog niet echt een plan. Wat het uiteindelijk geworden is, lezen jullie in de volgende diary. Nogmaals bedankt voor julle leuke reacties, ik lees ze met heel veel plezier!