HOERA, WE HEBBEN EEN HUIS GEKOCHT

verhuizenIn mijn vorige blog liet ik het al even kort vallen, alsof het niets was. Mijn vriend en ik hebben een huisje gekocht! Ondanks het feit dat we al best een tijd bezig waren met een huis kopen, moeten we er zelf ook nog aan wennen – nu het écht gaat gebeuren. Het voelt zo volwassen, terwijl het soms gisteren lijkt dat ik in groep 4 zat *emotioneel*.

Even terug naar het begin, want huh een huis? Ja! Mijn vriend en ik wonen nu ongeveer 2.5 jaar samen in een huurhuisje in Utrecht. Met één slaapkamer, een klein stadstuintje en een woonkamer werd dat toch een beetje klein. De locatie is super, maar daar blijft het dan ook wel bij. Dus, op zoek naar een nieuw huurhuisje. Of toch maar niet? We schrokken van de hoge huurprijzen wanneer we meer dan een kippenhok wilden huren. Tegelijkertijd waren veel mensen om ons bezig met het kopen van een huis en zo kwam het idee in ons op. Waarom kopen wij niet een leuk huisje? Het samenwonen gaat heel goed, we hebben allebei een baan, de rente staat ook nog eens héél laag en je krijgt er het dubbele aantal vierkante meters voor terug. Ja, we waren meteen om.

Toen we eenmaal bedacht hadden om iets te kopen, ging het eigenlijk best vlot. Ondanks dat de huizenmarkt in Utrecht echt gekkenhuis is (a la 50 man per bezichtiging per woning), vonden we ons huisje relatief snel. Al hebben we wél geluk gehad met ons bod. Ik weet nog dat mijn vriend me belde om te vertellen dat ons bod was ”uitgekozen” en ik alleen maar dacht ”huh” om vervolgens hysterisch vragen te stellen. En toen hadden we opeens een huis.

Dat is al een paar maanden geleden, maar eind december (de 30e, hoe sentimenteel kan het zijn) krijgen we de sleutel. De sleutel van een huisje 7 minuten van het centrum vandaan, met een klein tuintje op het zuiden, 2 slaapkamers en een ruime zolder. Van die zolder gaan we een fatsoenlijke slaapkamer maken: een mini verbouwing. Dat wordt nog wat, maar gelukkig helpen veel mensen om ons heen ons. Goed, om er toch klein beetje een beeld bij te schetsen hier wat foto’s:

3

16

26

We zijn er zo blij mee en ik kan niet wachten om het te gaan inrichten. Dit was trouwens gelijk een van de redenen dat het de afgelopen tijd stilletjes was op mijn blog. Want man man man, wat komt er veel bij kijken. Ik heb er nu al zóveel van geleerd. Ik voel me in één klap volwassen geworden.

Ik had nooit gedacht nu ”al” een huisje te kopen, maar aan de andere kant voelt het ook heel logisch. De verhuizing geeft me trouwens gelijk een hoop blog inspiratie. Er moeten zoveel keuzes worden gemaakt en daar gebruik ik graag jullie hulp voor haha. Hope you don’t mind. Spannend allemaal, maar ik kijk er heel erg naar uit!