DEAR DIARY #4 | BOEKENWURM, AVOCADO ZWEMBAD & CACTUS OVERLOAD

PicMonkey CollageEen van de laatste weken van mijn vakantie, noooo. Heel spannend was hij echter niet, maar toch voelde dat wel zo. Met de trip naar New York in het vizier voelde ik me de hele week tóch een beetje onrustig. Enfin, genoeg te doen nog! 

2 1
Op maandag ging ik weer terug naar Utrecht. Als ik een weekend bij mijn ouders ben geweest, krijg ik in mijn eigen plekje altijd grote drang om op te ruimen. Dus na een hoope saaie klusjes, ging ik ook maar wat boodschappen inslaan. Dit zwembad met avocado’s trouwens; hoe tof is het als je hier in zou liggen terwijl je een sneeuwengel beweging maakt (maar dan dus omringd door avocado’s ipv sneeuw – ja dit zijn dingen waar ik over nadenk).

’s Avonds hadden mijn vriend en ik beide geen zin in een film of serie, maar in een boek! We besloten als een opa en oma dan ook lekker ouderwets te gaan lezen. De boekenlegger is zeer relevant in mijn leven.

3 4
En dat boek had ik de volgende dag uit! De recensie schreef ik en kan je hier terugvinden. Een hoop van jullie kende het boek inderdaad ook, leuk om te zien.

Een van mijn guilty pleasures: popcorn. Ik denk dat je me daar ook altijd wakker voor mag maken, ik vind het zó lekker. Ik zet die bak dan ook op mijn schoot en voordat je het weet is’ie leeg, vaak voordat de film daadwerkelijk begint. Mijn vriend moet dan ook op hoog tempo mee eten, wil hij ook wat binnen krijgen (sorry not sorry).

5 6
Maar goed, alleen maar popcorn kanen is ook niet heel voedzaam.  Rijstwafels met pindakaas zijn echt een goede uitvinding en walnoten trouwens ook. Dat pure chocolade gezond wordt genoemd is mooi meegenomen, maar daar eet ik zo een hele reep van op (is het dan nog wel gezond haha).

No worries, ik ga niet vertellen dat water met fruit helemaal hip is enzo, dat vind ik een beetje 2014. Ik heb dus grote moeite om genoeg te drinken, maar als ik water in zo’n kan doe drink ik veel meer. Ik heb gewoon geen zin om steeds naar de kraan te lopen, ik denk er uberhaupt niet eens aan. Dit werkte al beter, zeker met een limoenetje erin.

7 8
Ja spuit elf hiero, maar ook ik weet nu wie A is bij Pretty Little Liars. Ik zat nog in seizoen 5 toen het bekend werd gemaakt, dus heb even in een rap tempo de overige 20 afleveringen er doorheen gejaagd. Ik was gewoon te bang om de ontkoping ergens op social media tegen te komen. Ik dacht dat het nu ook klaar zou zijn, maar ik zag later dus dat er nog 1.5 seizoen aankomt (hoeee dan). Ik was niet heel geshockeerd trouwens om A, eerder een beetje geïrriteerd om de vergezochte verhaallijn.

’s Avonds probeerde ik eens iets nieuws qua eten. Bij de Toko kocht ik rice paper rolls en deze vulde ik met allerlei groentes. Daarnaast maakte ik nog een zelfgemaakte pindasaus (ik klink nu echt als Rudolph #24kitchenstylo). Maar goed, de saus vond ik heel lekker maar die bladeren… tja, ik moest er aan wennen. Dit recept komt nog op mijn blog langs binnenkort!

9 10
Het weekend is altijd een feestje omdat mijn vriend dan niet hoeft te werken en tijd heeft om de lekkere ontbijtjes te maken (sorry voor het geslijm, maar echt). Hij is vooral heel goed met omeletten enzo en deze was dan ook heeerlijk. En oja, dat tafeltje betekent inderdaad dat we buiten konden zitten, daardoor begint de dag meteen een stuk beter.

Het was die dag heel warm, dus in de middag zijn we naar het kanaal in Utrecht gefietst waar allerlei stukken groen om heen liggen. Met een handdoek, eten en boekjes waren we er helemaal klaar voor. Er lagen nog best wat andere mensen, maar het was niet te druk.

11 12
Op zondag gingen we wat rondlopen (ik wilden ‘hangen’ zeggen, maar dan zijn we meteen weer van die hangjongeren) door de buurt en kwamen we langs een bloemenwinkel. Hoe schattig zijn die cactusjes? Ik had echt de neiging om er een dozijn mee te nemen, maar ik heb er gewoon echt geen plek voor boehoe.

We bestelden later nog een ijskoffie bij een tentje, waarbij ik logischerwijs verwachtte een klassieke ijskoffie te krijgen (met melk en schuim enzo). In plaats daarvan kwam de serveerster met twee wijnglazen aan met echte ijsblokjes, inclusief een sinsasappelschijfje. Gek genoeg een goede combinatie. De barrista verstelde ons dat deze ijskoffie 3 dagen staat te druppelen om daarna nog 2 dagen in de koelkast te staan. Heel apart, maar écht heel lekker fris (al voelde het wel alsof ik al om 11 uur aan de whiskey zat).

En dan is morgen is de grote dag! Via Brussel vertrekken we om 11 uur ’s ochtends naar New York. Ik ben lichtelijk gespannen, maar als ik eenmaal in het vliegtuig zit zal dat wel vervagen. Ik ga hard mijn best doen om leuke diaries te maken, maar daarover morgen meer! Hebben jullie een leuke week gehad?