EEN JAAR LANG 5 KEER PER WEEK BLOGGEN | HOE IS DAT?

stuff
Één jaar lang vijf keer per week een blog artikel online zetten. Sinds mei vorig jaar besloot ik in plaats van om de dag, 5 dagen per week een blog artikel te plaatsen. Wat deed dit voor mijn blog en hoe bevalt het? Ik vertel het vandaag!

Van om de dag naar vijf keer per week

Je zou denken dat dit verschil niet zo groot is, want in plaats van om de dag een artikel te plaatsen (wat neerkomt op 4 keer per week) naar vijf keer per week een artikeltje plaatsen, ís ook niet een drastische verandering. Het aantal bezoekers steeg echter wél. Mensen vinden het blijkbaar fijn om elke dag iets te kunnen verwachten, op het weekend na dan in mijn geval. Toen ik om de dag blogde, was het schema wat minder strak. Omdat een week 7 dagen heeft (joh echt waar??) stond de ene week op woensdag iets online en de andere week juist weer op dinsdag. Niet heel handig, ik merk namelijk dat bezoekers nu echt terugkomen terwijl dat voorheen eerder sporadisch was.

Vooruitgang te noemen?

Ook al was deze aanpassing in blogschema qua dagen niet een heel groot, qua bezoekersaantallen merkte ik wél echt een verandering. Dit kan natuurlijk ook aan andere dingen liggen (zoals het feit dat ik steeds meer mensen vertelde dat ik blog heb), maar ik weet zeker dat overgaan op dit blogschema daar ook bij geholpen heeft. Ik zou het dan ook wel degelijk een vooruitgang willen noemen. Voor mezelf maakt het namelijk niet veel uit, om de dag zie ik ook als een schema waar ik me prima aan kon houden (als ik maar een schema heb!).

Dus wat zou ik aanraden?

In ieder geval niet om de dag bloggen, dan zou ik eerder gewoon vier vaste dagen aanwijzen: dan weten bezoekers wat ze kunnen verwachten. Je kant natuurlijk ook gewoon een artikel online plaatsen wanneer je zin hebt, zo’n schema is ook niet heilig. Voor mij werkt het heel goed en ik denk ook dat je wat sneller een vaste groep lezers ermee bereikt – maar heh, meerdere wegen leiden naar Rome.

Bron: illustratie

In de jaren dat ik blog, heb ik verschillende blogschema’s uitgeprobeerd. Voor mij werkt het bloggen het beste wanneer ik vaste dagen voor mezelf aanwijs. Of dat er nu 3, 4 of 5 zijn. Wat vind jij fijn? Blog je liever op vaste dagen of werk je schemaloos?