HOTSPOT UTRECHT | THEESCHENKERIJ DE TUINKAMER

tuinkamer8Afgelopen zaterdaag sleurde ik mijn vriend mee naar het Oog in Al park, waar Theeschenkerij De Tuinkamer is gelegen. Een súper mooie locatie, midden in een park waar je allerlei soorten thee (maar ook koffie!) kan drinken. Als groot theefanaat móest ik daar wel heen.

tuinkamer10

tuinkamer7

tuinkamer4

Op de balie staan een hoop potten gevuld met verschillende theesoorten opgesteld. Zo kan je makkelijk een thee’tje uitkiezen. Ben je meer van de koffie of verse sapjes? Geen probleem, ook dat vind je hier. Daarnaast staat er allerlei lekkers klaar zoals verse appeltaart, bijzondere chocolade en verschillende koekjes. Een ideale plek om even uitpuffen na een wandelingetje in het park.

tuinkamer3

tuinkamer2

Wij namen een havermout gemberkoekje bij onze thee, zó lekker! Ik ga dit koekje proberen na te maken en als het lukt zal ik het recept delen hah. Alleen al om dit koekje is het een kopje thee waard. De thee zelf wordt erg leuk geserveerd op een dienblad in schattige kopjes.

tuinkamer5

tuinkamer

Het is daarnaast allemaal zó leuk ingericht! De ruimte is super licht en niet volgepropt met tafeltjes zodat het niet te druk wordt. Er staan overal houten tafeltjes, stoelen, bankjes, planten en mooie serviezen. Er zijn zoveel mooie hoekjes gecreëerd, ik blééf maar aan de gang met mijn camera haha.

tuinkamer1

tuinkamer6

En als je dan toch in het Oog in Al park bent, kan je meteen een bezoekje brengen aan de hertjes. Je mag ze voeren en je kan ze aaien want je mag er dus gewoon tussen lopen; zó schattig en leuk!

tuinkamer9

Theeschennkerij De Tuinkamer is van dinsdag t/m vrijdag (09:30 – 17:00) en zaterdag (10:00 – 17:00) geopend en is te vinden in Park Oog in Al.  

Er hangt zo’n leuke sfeer en doordat het midden in een park ligt, voelt het écht als een uitje. Zeker niet de laatste keer voor mij dat ik hier een thee’tje kwam drinken (en dan woon ik ook nog eens op loopafstand). Je kan ook een High Tea afnemen (als je reserveert), dus dat is misschien een optie voor de volgende keer. Lijkt jou deze theeschenkerij wat?