LET’S TRY THIS | THEE VAN THE TEA BAR

theeHet is inmiddels geen verrassing meer als ik jullie vertel dat ik een echte theeleuter ben. Wanneer ik een lekkere thee ontdek, kan ik daar oprecht erg blij van worden want dát betekent een vooruitzicht van een paar weken lekkere thee lurken. Ik vond het dan ook heel tof dat ik een vier theesoorten mocht proberen van de Tea Bar. Persoonlijk prefereer ik losse thee boven theezakjes, dus ik was erg benieuwd. Slurp!

thee2Bij de Tea Bar zijn meer dan 100 verschillende theesoorten te krijgen, waarvan ik er dus vier mocht proberen. Van links naar rechts zie je hier: Hello Sunshine, Rooibos, Marrakech Mint en Energiebooster. Erg handig, op elk pakje staat aangegeven hoe lang en hoeveel je van de thee moet laten trekken. Alle ingrediënten zijn daarnaast biologisch, fijn!

thee3

Energiebooster

Laten we beginnen met de Energiebooster. Naast dat deze thee er heel mooi uitziet, smaakt hij ook nog eens goed! De thee bevat gember, citroengras en rozenblaadjes en deze combinatie van ingrediënten zorgt voor een pittige smaak. De thee belooft goed voor je spijsvertering te zijn en je energie te geven. Hij doet zijn naam eer aan, want je voelt je zeker opgewekter door de pittige smaak. Goede gezonde vervanger voor koffie in de ochtend!

thee4

Hello sunshine

Ook deze thee ziet eruit als een plaatje, maar goed, dat is eigenlijk niet belangrijk hah. De thee bestaat uit rozen, goudsbloemen en korenbloemen, klinkt spannend nietwaar? De smaak is erg bloemerig, dus daar moet je van houden. Het is een vrij milde smaak maar tegelijkertijd ook erg fris! Beviel me heel goed! Echt zo’n lekker thee’tje die eigenlijk altijd wel kan.

thee5

Rooibos

Rooibos is erg gezond, het is namelijk rijk aan vitamine C en mineralen (mooi meegenomen!). Het kan ook eigenlijk niet echt mis gaan met een smaak zoals deze, aangezien we deze wel kennen uit de supermarkt. Ik vond de smaak van deze Rooibos echter veel helderder en lekkerder vergeleken met rooibos zakjes uit de supermarkt. Vooral lekker voor het slapen gaan, ik werd er namelijk nogal rozig van :’)

thee6Marrakech mint

Tot slot: Marrakech mint! Deze thee bestaat uit gunpowder, sencha en pepermunt. De thee smaakt heel fris, maar niet op een vervelende manier. Ik heb er ook wat honing bij toegevoegd en dan smaakt het echt net als thee uit Marokko. Heel lekker, maar je moet er wel van houden!

De theeën smaken zoals ze ruiken (handig!) en in alle theeën zitten echte stukjes fruit of specerijen. Ze zijn misschien wat duurder dan de standaard thee, maar dat proef je ook echt. Je kan de thee online bestellen, maar je kan natuurlijk ook langs gaan bij de Tea Bar vestiging in Amsterdam. Daar kan je zelf aan alle smaken ruiken en de losse thee in zakjes scheppen.

Mijn favoriet? Dat is toch wel Hello Sunshine. Thee is natuurlijk iets héél persoonlijks, maar ik heb geprobeerd de verschillende smaken zo goed mogelijk in beeld te brengen. En wat zijn de zakjes fotogeniek hè haha? Heb jij al eens thee geprobeerd van de Tea Bar? En houd jij meer van losse thee of theezakjes?