NIET ONDER STOELEN EN BANKEN STEKEN | RONDE EETTAFELS LIEFDE

tafelWeinig vind ik leuker dan met een groep uiteten gaan en dat er dan ronde tafels in het restaurant staan (oke misschien zijn er wel een paar dingen leuker maar jullie snappen wat ik bedoel). Dit klinkt nogal random, maar ronde tafels zijn zó gezellig; bij een vierkante tafel spreek je eigenlijk toch alleen maar de mensen die naast en tegenover je zitten. Wat nou, bedacht ik me toen als rond-fan, wat als ik later zo’n tafel aanschaf in mijn eigen huis. Dat kan natuurlijk gewoon!  

Black round table, different chairs and an industrial lamp | Styling @fietjebruijn | Photographer Dennis Brandsma | vtwonen April 2015: Finnish kokken: Donkere kleur

Zwart is al-tijd goed bij kleding, maar bij meubels is dat toch niet altijd het geval. Ik vind bovenstaande tafels heel gaaf, maar het moet ook zeker bij je interieur passen. Een interieur waar eigenlijk voornamelijk veel lichte kleuren worden gebruikt, anders lijkt me zo’n donkere tafel veel te zwaar. Maar wauw, bovenstaande voorbeelden vind ik echt tof!

Kinnasand I: the home of Elin Kickén via Västanhem: Witte kleur

Wit is daarentegen eigenlijk wél altijd goed bij meubels, dat kan bijna nooit mis gaan. Ook bij deze ronde tafels vind ik kan het heel erg mooi zijn. Wel opletten dat het geen kantine/wachtruimte tafel wordt, want dan heb je toch wat sneller bij zo’n rond exemplaar, maar strak is het zeker!

....voor meer inspiratie www.stylingentrends.nl Of www.facebook.com/stylingentrends #interieuradvies #verkoopstyling #woningfotografie: Binnenkijken+bij+Fleur+en+Nick+in+Nijmegen | interiorjunkie.com: Good old hout

En dan hebben we natuurlijk nog de houten tafels. Dit heeft meteen iets landelijks, maar ik denk ook dat je het in een strak interieur zou kunnen combineren. Ik vind het meteen zo gezellig overkomen, mooi dat onbewerkte hout ook.

Qua kleur heb ik eigenlijk niet echt een voorkeur, ik denk dat het écht ligt aan je inrichting. Én je moet er natuurlijk echt de ruimte voor hebben, dat betreft is een vierkante tafel natuurlijk handiger. Bij Otto zijn een hoop eettafels te koop en ik spotte dus óók een paar ronde. Hoe leuk, van mij mogen er wel meer ronde tafels komen: ronde tafel for president!

Ik weet niet zo goed waar dit enthousiasme vandaan komt, maar ik heb het altijd al gehad; het spreekt me gewoon echt aan zo’n ronde tafel haha. Wie heeft ooit bedacht dat standaard eettafels vierkant zijn (oke, op het feit na dat het ruimtelijk wat handiger is). Wat vinden jullie? Zou het iets zijn wat je zou kiezen? 

Bron foto’s: 1/2/3/4/5/6