TEST TEST | PASTA GEMAAKT VAN RODE LINZEN

rodelinzenpastaAlbert Heijn is leuke dingen aan het doen. Zo spotte ik deze pasta, 100% gemaakt van rode linzen: vol eiwitten, vezels én dus ook glutenvrij. Stiekem is de verpakking ook erg leuk. Ik was erg benieuwd hoe dit zou smaken, dus ik probeerde het!

Ik moet zeggen dat ik verwacht had dat het echt naar rode linzen zou smaken, maar dat is totaal niet zo. Wanneer je het hebt gekookt, verdwijnt de rode kleur vaag en het smaakt gek genoeg hetzelfde als gewone pasta.  Ergens wel jammer dat het ”gewoon” naar pasta smaakt, maar aan de andere kant maakt het dat juist wél een hele goede vervanger!

Ik noem het een goede vervanger omdat het bomvol magnesium, ijzer en en zink zit. Je zit dan ook snel vol van deze pasta. De rode linzen pasta kost €2,30 per pak (250 gram), wat genoeg is voor 4 personen. Logischerwijs duurder dan gewone pasta, maar daar staat tegenover dat het veel gezonder is. Het is ook nog eens een stuk sneller klaar, aangezien het een kooktijd van 5 minuten heeft.

Je kan het dus ook combineren met ingredïenten waarmee je je pastagerecht normaal ook mee zou maken. Zo heb ik de rode linzen pasta afgelopen week gegeten met groene asperges uit de oven, pesto, tomaat en champignons. Echt heel erg lekker! En in principe eet je dan dus alléén maar groenten en peulvruchten, bizar!

Ik ben dus enthousiast en ga dit zeker vaker eten. Fijn voor de afwisseling! Ik zag trouwens ook dat er een erwten versie is, die wil ik ook nog wel proberen. Ik verwacht dat die ook ”gewoon” naar pasta smaakt. Zou jij deze rode linzen pasta wel eens willen proberen?