HOW TO | NIEUWSBRIEF MAILING STUREN NAAR JE LEZERS

postElke dag een brief posten wanneer er een nieuw blogje online staat. Thank god leven we niet meer in 1903 en zijn er tegenwoordig genoeg programma’tjes om op een héle simpele manier nieuwsbrieven te sturen naar bezoekers die zich daar voor op hebben gegeven.

Wanneer je rechts op mijn blog kijkt op je laptop (op mobiel staat het onderaan), zie je onder andere een blokje met ”Geen artikel missen? Schrijf je in!” (Jaja, goede call-to-action denk ik zo). Wanneer je daar je email adres invult, krijg je bij elk nieuw artikeltje een mailtje in je inbox. Handig wanneer je niet zo thuis bent in bloglovin’ (hoi ooms, tantes, ouders) of gewoon écht niks wilt missen. Maar hoe werkt dit?

Zo’n nieuwsbrief lijkt lastig, maar eigenlijk is het helemaal niet zo heel moeilijk. Ik gebruik zelf het programma’tje ”Mailchimp”. Met deze website stel je heel makkelijk een standaard template in voor je nieuwsbrief. Die kan je aanpassen door je blog titel header up te loaden en blokjes te verslepen met onderdelen die je in je nieuwsbrief wilt hebben. Zo heb ik heel simpel een blokje met ”titel van het artikel”, een blokje met ”afbeelding van het artikel” en een blokje met ”introtekst”. Dit stel je dan in als template.

blog

De template die je hebt ingesteld, pas je bij ieder nieuw artikel snel aan door alleen die drie onderdelen (titel, foto en intro tekstje) te veranderen. Dit kost je hooguit 2 minuten en je bereikt er een groep mensen mee die anders je nieuwe artikel waarschijnlijk zouden missen. Je kan deze nieuwsbrieven ook vooruit plannen (wanneer je artikelen ook vooruit gepland staan) en dan heb je er geen omkijken meer naar. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om één nieuwsbrief per week te sturen, met een overzicht van artikelen. Dat kost je dan nog minder tijd.

Online zijn veel gedetailleerde guides te vinden met uitleg van het programma. Het heeft namelijk héél veel functies, maar is wel lekker simpel. Schrijf jij je wel eens in voor nieuwsbrieven van bloggers? En heb jij een nieuwsbrief optie op je blog?