WAAROM IK NACHTLENZEN ZO CHILL VIND

nachtlenzenAls ik laat vallen dat ik nachtlenzen draag, vinden de meeste mensen dat heel raar. Dat ik overdag scherp kan zien, zónder lens of bril. ‘Bizar, daar heb ik nog nóóit van gehoord’. Ik draag nu al 8 jaar nachtlenzen en daar ben ik zó blij mee. Daar moet ik eens een blogje over schrijven, besloot ik.

Voor de duidelijkheid, je sláápt dus met lenzen in?

Jup, dat heb je goed begrepen. Dit betekent dat ik, voordat ik naar bed ga, lenzen in doe. Dit zijn harde lenzen die 1 keer per jaar vervangen worden. Dus terwijl iedereen vroeger op slaapfeestjes lenzen uit waren aan het doen, zat ik op mijn knie’tjes juist lenzen in te doen haha.

En de volgende dag zie je dan echt beter?

Ja, heerlijk is dat. Je wordt wakker, je doet je lenzen uit en je zicht is gewoon perfect. In het algemeen kun je de lenzen ongeveer twee dagen dragen, voordat je merkt dat je slechter ziet (dat variëert wel per persoon). Aangeraden is om ze elke nacht in te doen, zodat je overdag de volle 100% ziet.

Huh, hoe werkt dat dan?

Op het moment dat je minimaal 4 uur lang je lens in hebt, corrigeert de lens het hoornvlies in je oog.  Als je de lens besluit niet meer te dragen, vormt je hoornvlies zich na 6 weken terug naar de oude positie.

En dat doet geen pijn?

Nope! Afgezien van de eerste paar dagen wanneer je oog er aan moet wennen (dan voelt het alsof er een wimper in je oog zit), heb je er daarna nul last van. Je voelt ze niet zitten en ja, ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar als ik slaap ben ik sowieso niet zo bezig met mijn ogen. Daarnaast krijg je er ook nooit zand in ofzoiets, want hè, je ligt in bed.

Dit lijkt nu net een heel karig gesponsord artikel, maar dat is het niet (hah-wérd ik er maar voor betaald, nachtlenzen zijn helaas niet goedkoop!). Ik ben gewoon oprecht heel tevreden met deze lenzen en is, op laseren na wat ik ooit misschien wel zou willen doen, voor mij de beste uitkomst. Ook bijvoorbeeld als je vaak last hebt van droge ogen of veel sport. Kende jij deze lenzen al en zijn er nog meer nachtlenzers hier?