MOEDERDAG VERGETEN? | 5 LAST MINUTE IDEETJES

kaart2We zijn natuurlijk allemaal world’s best daughter, maar het kan natuurlijk gebeuren dat Moederdag er eerder is dan je dacht. Aanstaande zondag is het namelijk al zover en als je nu in de stress schiet omdat je geen tijd of geld meer hebt om een bosje bloemen te halen, wees gerust: 5 tips om je moeder tóch nog te verassen waar je niet de deur voor uit hoeft.

craft

Waar zijn die handjes? Knutselen mag weer!

Goed, het ”bereid een dansje voor op de Spice Girls” is wel erg kleuter-waardig, maar dat betekent niet dat we ons zo niet mogen voelen. Haal dus even die vijfjarige weer in je boven en knutsel iets leuks in elkaar. Een moederdagkadootje hoeft niet altijd een hoop geld te kosten (zeker nu je geen keus hebt) en dus is een knutselwerkje een ideale uitkomst. Moeders zijn vaak al blij dat je er aan hebt gedacht en het feit dat je iets geknutseld hebt, is best wel aandoenlijk.

Heel Holland (en alle dochters) bakt

Ook nog altijd een optie: bak een lekkere taart of koekjes voor je moeder! Versier de taart mooi of stop de koekjes in een pot en je heb een heel persoonlijk kado. Niet heel veel ingrediënten in huis? Er zijn een hoop recepten te vinden waar niet zo heel veel in hoeft. Ik google vaak het woord ‘koekjes’ met de ingrediënten die ik heb staan. Komt bijna altijd wel wat uit! (Tenzij je dus alleen erwten, meel en pindakaas invult ofzo).

kaart

Een slijm-kaart

Een wat? Ja een slijm-kaart. Maak/koop een lieve kaart en noem tien punten waarom jij blij bent dat je moeder je moeder is. Een beetje slijmerig is het wel, maar dit vindt ze sowieso leuk! In ieder geval leuker dan een ”fijne moederdag kusje kim” kaart.

Zelfgemaakte tegoedbon

Dit deed ik vroeger heel vaak, maar ook nu gebruik ik deze truc nog wel eens. Wil je je moeder heel graag een keer mee uit lunchen nemen? Of op een avondje bioscoop trakteren? Maak dan je eigen tegoedbon! Heel simpel, zeker wanneer je momenteel het geld er niet voor hebt of geen tijd hebt om zo’n lelijke kant-en-klare bon te kopen. Je kunt hier de eerder genoemde knutsel skills voor gebruiken, zodat het kado niet alleen uit een wit papiertje bestaat met het woordje ”bios” op.

A croissant with jam and tea will make her just as happy as an elaborate meal.

Famous ontbijt op bed

En last maar zeker niet least: het bekende ontbijtje op bed. Simpel maar heel doeltreffend, het is niet voor niets zo famous! Sta een kwartier eerder op en maak een lekker kopje thee/koffie voor je moeder. Kook een eitje, rooster wat brood en je komt al een heel eind. Misschien niet héél origineel, maar wel heel lief want welke moeder houdt hier nu niet van? Niks is fijner dan op zondagochtend wakker gemaakt te worden door je favoriete dochter met een lekker ontbijtje in haar handen.

Bron: foto1, foto2, foto3 en foto4

Dat waren ze: 5 last-minute tips om je moeder (of misschien wel iemand anders) te verrassen. Ben jij al klaar voor Moederdag of ‘vieren’ jullie dit niet?