MIJN 5 FAVORIETE TV-SERIES

Series. Sinds ik Netflix gekregen heb van vriendje lief, ben ik een ware serie maniac geworden. Het leek me daarom leuk om mijn top 5 beste series (aangezien ik er nu een hele hoop gezien heb) te delen, zodat jullie weten welke je écht niet mag skippen. Gaan we dan!

Modern Family. Dit is een serie die ik echt in één ruk achter elkaar heb gezien. Het nieuwe seizoen is weer begonnen dus nu moet ik elke week netjes wachten. Maar dat heb ik er zeker voor over, het blijft zó grappig (en vooral herkenbaar!!). Ik kan tranen lachen om Phill (anyone?). Modern Family (is bezig met 5e seizoen) gaat in kort gaat het over een familie die verdeeld is in drie gezinnen. Elk gezin heeft zijn eigen problemen en dit wordt op een hilarische manier verteld. Ik kan het niet zo goed uitleggen, dus dat betekent dat je het zelf gewoon even moet kijken! 1 Aflevering en je bent hooked.

Breaking Bad lijkt mij altijd veel te banaal en jongensachtig. Maar toen op een gegeven moment de helft van mijn vriendinnengroep er verslingerd aan was, besloot ik het maar eens te proberen (want tja, ik had toch Netflix). Proberen kon niet kwaad dacht ik, totdat ik vervolgens elke avond wel 5 episodes weg keek. Ook deze serie heb ik verslonden, zoals je dat mooi kan zeggen. Breaking Bad (totaal 5 seizoenen) gaat over een scheikundeleraar genaamd Walter (de linkse meneer op het plaatje) die krijgt te horen dat hij Longkanker heeft (en dit is geen spoiler, wordt meteen bekend gemaakt). Omdat in Amerika een waardeloos welfare systeem is, moet hij zelf aan geld komen om de behandelingen te betalen. Hij komt op het idee om samen met een oudleerling Jessy (de rechter heer) drugs te gaan koken. Dit zorgt voor een boel spanning en stress, waardoor het echt een hele goede serie is!

Een cliché maar Friends kan natúúrlijk niet ontbreken op mijn lijstje. Ik heb een paar jaar terug de DVD-box gekocht, waar ik nog steeds vaak plezier van heb. Friends is denk ik een van de weinige series waarvan je een aflevering vaker kan zien en er nog steeds heel hard om kan lachen. Ik denk dat iedereen wel eens een aflevering heeft langs zien komen, maar toch een kleine uitleg. Friends (totaal 10 seizoenen) gaat over een vriendengroep waar iedereen zich wel in iemand kan herkennen. Je leeft echt met de personages mee, omdat ze zo goed worden neergezet. Daarnaast is het gewoon hilarisch.

How I Met Your Mother is ook een mooi stukje televisie. De grapjes zijn zo slim gemaakt, zeker als je vanaf seizoen 1 begint te kijken. Het komt namelijk vaak genoeg voor dat drie seizoenen later wordt verwezen naar een grap die gemaakt is in seizoen 2 aflevering 4 bijvoorbeeld. Toch is het ook te volgen als je niet alle afleveringen hebt gezien (maar dat maakt het wel íets leuker). Ik ben echt fan! Ik zit momenteel in seizoen 5, dus ik moest gisteren (toen de season finale uit kwam en dus bekend werd wie die moeder nu eigenlijk is) heel erg mijn best doen om de spoilers te ontwijken haha (dus ssssjt als jij het weet!). HIMYM (totaal 9 seizoenen) gaat over een vriendengroep waarbij vooral Ted (de linker jongen) centraal staat. Hij vertelt het verhaal aan zijn kinderen hoe hij hun moeder ontmoet heeft (goh). Op die manier wordt alles heel goed uitgelegd en het is dan ook heel spannend wie dan die moeder is. Ik kan echt niet wachten om te weten wie het is, maar dat doen ze heel slim om af en toe iets te laten vallen over de moeder. Daarnaast maken ze allemaal dingen mee die wederom op een hilarische manier worden weergegeven.

Orange Is The New Black is een vrij nieuwe serie, die ik op aanrader van anderen ben gaan kijken. Het is een hele verfrissende serie doordat ik eigenlijk geen andere serie ken die het onderwerp vrouwengevangenissen heeft gecombineerd met een soort Sex and The City vibe. Perfecte combinatie tussen spanning en typische vrouwen problemen. Deze serie (tot nu toe 1 seizoen) gaat over Piper Chapman (die in het oranje pakje) die te horen krijgt dat ze naar de gevangenis moet voor een crime die ze 10 jaar geleden heeft gedaan. Ze is echter helemaal veranderd nu, waardoor ze totaal niet in de gevangenis past. Je leert beetje per beetje alle figuren in de gevangenis kennen omdat per aflevering  naast Piper een andere vrouw uit de gevangenis in de hoofdrol staat. Daarnaast zie je ook veel flashbacks van Piper en haar vriend. Het is in ieder geval een heel slim gemaakte serie en blijft daardoor heel boeiend. Zeker een aanrader!

 

Wat is jouw favoriete serie?