3 X LEUKE EETTENTJES IN NEW YORK

ny3Er zijn zóveel leuke eettentjes in New York te vinden dat ik het zaak vond om van tevoren een lijstje te maken en die af te werken. Uiteindelijk vond ik er drie uit springen en deze deel ik dan ook vandaag op mijn blog. Deze tentjes liggen ook allemaal super dichtbij elkaar, ideaal! Handig voor als je ooit van plan bent naar New York te gaan, maar ook gewoon leuk om te zien. 

20150827_100821
IMG_20150827_101516

ny1

The Butcher’s Daughter

Dé ideale tent voor ontbijt en lunch. Avondeten ga je hier niet scoren, maar wel een hoop andere lekkere dingen. Anders dan de naam doet vermoeden, bestaat het aanboed van deze hele tent uit vegatarisch eten. Dit vergeet je helemaal als je er eenmaal bent, want ze bieden zoveel lekkere dingen aan! Mijn vriend (die echt van vlees houdt) at ook gewoon smakelijk mee. Het is er eigenlijk al-tijd druk, maar als je op een random tijd komt is er meestal wel plaats. En anders wacht je gewoon even aan de bar, met zo’n leuke inrichting is dat namelijk echt geen straf.


20150901_153144

20150901_153158

The Egg Shop

De naam zegt het eigenlijk al: dit tentje is gespecialiseerd in eieren en is daarom ook meer een ontbijt/lunch plek. De inrichting is heel erg tof gedaan, de mint-kleurige stoeltjes vind ik fantastisch (geeef). Wat betreft eten is ook hier de keus reuze. Verwacht niet dat je een simpele omelet krijgt (al zou je dat vast ook wel kunnen bestellen), want ze doen hier de meeste creatieve dingen met eieren. Echt een aanrader en al helemaal als je een ei-fan bent.ny2

Jack’s Wife Freda

Dit tentje liep blijkbaar zó goed dat er al twee vestigingen in New York zijn. Nu alleen nog maar even wachten totdat het naar Nederland verhuist (haha as if). Deze vestiging ligt dichtbij de andere twee tentjes en ik vond dit misschien wel het leukste tentje van allemaal. Je kunt er de hele dag terecht en het hele concept is in een woord ‘schattig’ te noemen. De zelfgemaakte lemonade, de suikerzakjes maar ook de (goedkope!) gerechten maken dit plekje heel bijzonder. Ook hier geldt: ga op een random tijd, dan is er waarschijnlijk wel plek. Want geloof me, deze wil je niet missen!

Aah als ik dit zie heb ik zó intens zin om weer terug te gaan. Jammer hè, dat je altijd maar één ding kan bestellen. Ken jij deze tentjes al en welke lijkt jou het lekkerst?