EUREKA | GLOEILAMPEN IDEETJES

bulblightsDit prachtige plaatje hierboven komt van de blog van Shifra. Zij maakt een hoop leuke DIY’s, maar deze DIY is mij altijd bijgebleven. Ik vind dit zo mooi gedaan en de gloeilampen staan ook echt leuk bij de eettafel. Gloeilampen zijn hot (haha) tegenwoordig, tijd voor wat inspiratie want bij mij begint het ook te kriebelen!

Modern white bedroom ideas + inspiration — The Little Design Corner:

Op de slaapkamer

Zo’n gloeilamp is natuurlijk het ideale lampje voor op de slaapkamer. Niet te licht én je hebt er geen nachtkastje voor nodig: hang hem gewoon boven je bed! Ruimtebesparend dus.

Ik ben súper enthousiast over het project van vandaag! Al een tijdje zit ik met deze DIY in mijn...:

Boven de eettafel

Ook leuk, maar een stuk opvallender, is de gloeilampen boven de eettafel op te hangen. Ik liet dit plaatje net ook al zien en ik vind dit echt heel goed bedacht. Het geeft een ‘simpele’ eethoek meteen wat extra’s. Door ze aan een dimmer te verbinden creeër je gelijk het perfecte licht voor tijdens het eten.

simple et efficace un joli choix de cadres avec des plans de villes connus et des suspensions couloir:

In de woonkamer

Je kan ze natuurlijk ook in de woonkamer hangen, boven een kast bijvoorbeeld die nog ‘iets’ mist. In bovenstaande voorbeeld zie je hoe mooi dit gecombineerd kan worden met andere koperen items in je interieur.

Un loft bohème en Californie - FrenchyFancy:

Lichtsnoer met meerdere gloeilampen

Bigger is better? Dan is een lichtsnoer vol met gloeilampjes misschien leuker! Deze maken je kamer een stuk gezelliger en geven meteen wat meer sfeer. Daarnaast kan je ze ook altijd nog buiten hangen (ik moet meteen aan van die Amerikaanse dakterras feestjes denken haha).

Madame Stoltz // Des inspirations poétiques, bohèmes et chaleureuses pour l’automne-hiver 2014 – DecouvrirDesign:

Of je hangt ze gewoon helemaal niet op

Geen zin of heb je geen goede plek om een lamp op te hangen? Niet getreurd, gloeilampen kun je ook heel leuk in een pot doen. Staat heel mooi en leuk idee voor een lege vensterbank.

*Voor de bron van bovenstaande plaatjes kun je zoals altijd op de foto’s klikken

Ik vind het in ieder geval héél tof. Heb je nou nog meer inspiratie nodig of staat jouw idee er niet bij? Op Pinterest en Etsy vind je heel veel leuke DIY’s en voorbeelden. En nu jullie; wat vinden jullie van de gloeilamp in je interieur als lamp op zich?