GEZELLIG | PLANTJES AAN DE MUUR

wallWeer eens iets anders dan een poster, foto’s of schilderij aan de muur: plantjes! Ik vind een huis met veel planten altijd lekker fris ogen, maar om nu op elk kastje een plant te zetten is ook niet zo handig. Dé oplossing is iets wat ik steeds vaker zie, hang ze lekker aan je muur! Dat kan je op een hoop manieren doen.

What a great idea to bring the outdoors in...or to use on a porch or patio to dress up your outdoor living space.

porcelain and leather hanging planters

Simpele potjes

Een van de meest simpele manieren: met dit soort potjes! Het ziet er netjes uit en het geeft toch niet iets extra’s. Dit soort potten vind je veel op Etsy, als je daar geïnteresseerd in zou zijn. Al denk ik dat ze ook wel makkelijk zelf te maken te zijn (DIY!).

Hanging Leaves wall backdrop by A Splendid Occasion

Wasknijpers

Misschien nog een stapje simpeler: gebruik wasknijpers met een stuk touw. Misschien niet ideaal voor binnen, maar zeker net zo leuk voor buiten! Zo maak je een saaie buitenmuur meteen een stuk groener.

Minimal Copper Airplant Holders

Koper/hout constructie

Oeh, dit vind ik heel mooi en strak. Volgens mij is dit ook heel makkelijk te maken met koperen buis onderdelen of geverfde blikjes. In combinatie met een zwarte plank of zwart touw vooral heel mooi! Plantjes vallen daardoor goed op.

WallBOX

Wallbox

Dit soort bakken zijn makkelijk te krijgen en ook al zijn ze eigenlijk voor buiten bedoeld, binnen staan ze ook goed! Handig om bijvoorbeeld in je keuken te hangen met verschillende kruiden.

DIY: wood and leather trellis plant wall

Houten constructie

Ik denk dat je hier een Handige Harry voor aan de haak moet zullen slaan, want het lijkt me dat je dit niet kunt kopen. Maar hoe vet is dit? Perfecte combinatie tussen een mooie witte muur, groene plantjes en mooi hout. I like!

In ieder geval genoeg opties! Ik vind de laatste foto heel mooi, maar ook het idee met koperen potjes is tof. Veel van dit soort potten zijn te vinden via Etsy, maar ook zelf te maken. Wat vind jij hiervan en welk idee is jouw favoriet? 

Bron: klik op de afbeelding