HET ”LATEN WE EENS EEN LEUKE FILM UITKIEZEN” PROCES

omgHet is Pasen – tijd om met het hele gezin een film te kijken. Een proces dat begint bij het uitkiezen van een film, iets dat nooit zonder slag of stoot gaat. Met 5 mensen is dat namelijk moeilijker dan je denkt. Hoe dan? Ready, set, go! 

Alle ballen verzamelen

Horde één is het verzamelen van alle familieleden. De een zit nog op de wc, de ander staat thee te zetten: na 10 minuten zit iedereen eindelijk voor de tv. Tijd om een film uit te kiezen!

MyPrime vs Netflix

Dan moet er besloten worden met wel digitaal medium we de film gaan bekijken. Dat is van groot belang want Netflix heeft andere films dan MyPrime. Er is geen tijd om beide databases te bekijken. Daarnaast doen de afstandsbedieningen het op dit punt vaak niet. Iets met een hond en hoofden die voor het ontvangkastje zitten.

Het moment suprême

Degene met de afstandsbediening heeft veel macht in dit huis: er wordt door het aanbod films gescrolled terwijl mijn vader gilt dat het te snel gaat. Daarnaast vallen films die iemand al gezien heeft af. Films met een veto vallen ook af. Films mogen niet té verwarrend zijn en actie is ook geen favoriet onder de vrouwen. Komedie is nooit een optie en Nederlandse films vallen af (er wordt teveel doorheen gepraat).

PLAY

YES, er is een film gekozen. Tijdens de eerste tien minuten wordt er gediscussieerd over de film: was het wel de goede keus. Waar gaat het over? En zag ik daar nu Tom Cruise langskomen – even checken op IMDB. Na 10 minuten wordt de film weer stopgezet voor de eerste plas-pauze. Later hangt de tv nog een paar keer vast (iets met de geweldige Ziggo verbinding). We zijn ongeveer 30 minuten verder wanneer iedereen daadwerkelijk geaccepteerd heeft dat dit de film is die we kijken.

Spoiler tijd!!

Na een hoop pauzes, ”huh” vragen en terugspoel sessies (iemand gilde iets door een cruciaal moment heen), loopt de film ten einde. Tot slot, 10 minuten voordat de film eindigt komt iemand (meestal mijn moeder) erachter dat ze de film tóch al heeft gezien. Great.

Bron: illustratie

Ja, het is echt een heel proces te noemen. Is het kiezen van een film bij jullie ook altijd een hele bevalling?