5 X REDENEN WAAROM FACEBOOK ZO IRRITANT IS

fbFacebook is natuurlijk super handig wanneer je iemand eens goed wilt bekijken. Alsin, niet écht stalken natuurlijk, maar gewoon eens een beetje rondklikken. Zo zit ik vaak na een aantal minuten Facebook in het fotoalbum ‘vakantie Spanje’ uit 2009 van de zus van de tante van de vriend van mijn buurvrouw. Ofzoiets. Anyway, er zijn helaas ook een paar minder leuke dingen aan Facebook.

1. De ‘oudere’ generatie

Nu wil ik niet alles en iedereen boven de 50 over één kam scheren (ik heb mijn eigen moeder zelfs aan Facebook geholpen), maar sommige mensen hebben het gewoon écht niet begrepen. DAN GAAN ZE ZO PRATEN OMDAT ZE NIET SNAPPEN WAT CAPS LOCK IS. En reacties worden afgesloten met een ‘Gr Rita’, en dan denk ik huh, ze zien toch zelf ook dat hun eigen foto en naam boven de reactie staat? Ergens is dit ook wel aandoenlijk.

2. Filmpjes met tenenkrullende titels

Je kent ze wel: ‘Ongelofelijk, wat déze man deed geloof je nooit!!’. Op de een of andere manier kom ik dit soort filmjes alleen tegen op Facebook. Vermoeiend, want zo ongelofelijk is het meestal niet (goed, ik zag een keer een filmpje over een man die een kat van een dak redde terwijl hij op een eenwieler zat – dat was best wel ongelofelijk). Maar verder? Noppe.

3. Delen delen delen

Alles moet gedeeld worden. Vaak door de groep mensen die ik ook bij 1 noemde. Winacties? Delen. Dat schattige eekhoorntje die 6 nootjes in zijn mond kan doen? Delen. De zus van de buurman jarig? Delen.

4. Rare evenementen

Niet lang geleden was die hype er om elkaar voor de meest rare evenementen uit te nodigen. Nu moet ik toegeven dat er ook bij mij een gniffel ontsnapte toen ik het bekende ‘Een fotoshoot met je paard’ evenement tegenkwam, maar de 40 zogenaamd leuke evenementen die erna ontstonden had van mij niet gehoven. Nee ik gá niet naar ‘tandenstokers tellen in de schuur’ .

5. Al die meldingen

Je herkent het wel. Je reageert met ‘gefeliciteerd’ op een ‘ik ben jarig’ status van iemand of ‘ik kan helaas niet komen’ wanneer iemand vraagt wie er allemaal op zijn verjaardag zullen zijn. Vervolgens ontvang je om de minuut een melding omdat iemand anders na jou reageert op diezelfde status. Thank god voor de ‘ik wil geen meldingen meer ontvangen’ knop

Bron: illustratie

Ik zou overigens dus echt niet zonder Facebook meer kunnen. Niet dat ik het zoveel gebruik (ik plaats echt nooit iets) maar toch. Wat is jouw grootste ergenis aan Facebook? Of is het een en al lobi? Ik hoor het graag!