MIX & MATCH | EETTAFEL MET VERSCHILLENDE STOELEN

Verschillende soorten stoelen aan één eettafel: typisch zo’n gevalletje ”zag ik op Pinterest: hoe doe ik dit”. Want gewoon een paar random stoelen kopen en die bij elkaar gooien werkt niet altijd. Het moet toch een soort geheel zijn, anders oogt het juist weer onrustig. Naar wikken en wegen besloten we het te doen, want, als Pinterest het kan, dan kunnen wij dat ook.

Het idee was eerst om allemaal verschillende zwarte stoelen bij elkaar te zetten, zodat het ondanks alle verschillende modellen, toch één geheel zou vormen. Ik vind de combinatie met de witte stoelen echter toch wel leuk, dat maakt het wat minder zwaar. Ik ben er nog niet helemaal over uit of ik uiteindelijk toch alleen maar zwarte stoelen wil of dat er ander soort witte stoelen bij komen. Wie weet als ik weer opeens tegen een leuke zwarte (of misschien wel witte of bruine) stoel aan loop, maar voor nu vind ik dit prima.

De eerste zwarte rotan rieten stoel komt van Sweetlivingshop.nl. Deze vind ik echt héél tof, omdat hij door het gevlochten riet wat lichter oogt. Het metalen frame is juist heel zwaar waardoor de stoel stevig zit. De zwarte matte stoel die ernaast staat, komt uit een vintage winkel in Utrecht; daar liep ik toevallig tegenaan. Het is echt zo’n fijne stoel met een mooie matte kleur die heel goed zit. De laatste zwarte stoel heeft een bruin zitvlak en laat me beetje aan een café stoel denken. Die heb ik op Marktplaats gevonden. Ook de drie witte kuipstoeltjes komen van Marktplaats (en zijn eigenlijk wel een beetje aan vervanging toe). De tafel is van Woodville en heeft een zwart ijzeren frame. Daar ben ik heel blij mee, aangezien deze wat rustiger oogt kunnen we he-le-maal los gaan met de stoelen. En leuk – het is nooit saai: bij elke maaltijd kies ik weer een andere stoel om op te zitten!

Wat vind jij van verschillende soorten stoelen aan één tafel? En zou je voor één kleur stoelen gaan of toch combineren met wit en/of bruin? Ik ben benieuwd!