EERSTE KEER SAUNA OOIT | GEDACHTES

SaunaIk liet al eerder de mooie foto’s zien van het wellness centrum in Thermen Bussloo. Dit bezoek hield niet alleen een overnachting in het hotel in, maar ook toegang tot de sauna. Aangezien ik dat nog nóóit gedaan had en deze sauna erg goed scheen te zijn, besloot ik het eens uit te proberen (en nee, het was géén badkledingdag). Als je gaat moet je het ook maar gelijk goed doen… 

1. ”Zou dit de goede deur zijn? Volgens mij is het niet… even kijken *een random naakte vrouw verschijnt* oh ok. Dit is zeker weten de juiste deur”.

2. ”Okeeee, bijna iedereen is naakt. Niet kijken – niet kijken – niet ehhhh. Act normal”.

3. ”Wauw, dat zwembad ziet er mooi uit”. *drijft naakte man langs*

4. ”Nou, dan maar een saunahok proberen. De eucalyptus sauna, dat klinkt … scherp”.

5. ”Goed gaan we dan”. *Gooit binnen 1/10e seconden badjas uit, sprint naar sauna met 100 stoom*

6. ”Hier valt in ieder geval niet veel te zien door de hitte, maar oh mijn god wat is het warm en jeeeetje die scherpe geur – alsof ik in een pot Vapo-lucht zalf zit”.

7. ”Ok, is het raar als ik nu al opsta om weg te gaan? Ik zit er net 1 minuut, maar ik houd écht niet meer vol. I am een zwakke saunaganger.”

8. *Rent overhit naar buiten en trekt badjas weer aan* ”Wat is daar nu weer aan de hand? Een wapperende vrouw met een waaier?? Never mind”

9. *Loopt langs infarood sauna* ”Lijkt wel alsof die mensen als kippetjes gebraden worden”.

10. ”Wat zou er achter deze deur zijn? OMG, bedjes land! Een zaal vol slapende mensen, dat lijkt me wel wat”. *Kiest waterbedje uit* *ZZZzzzzzzz*

Bron: illustratie

Het was een… bijzondere ervaring – ik heb nog het meest kunnen relaxen in die kamer vol bedden haha. Of ik het nog eens zou doen? Nah, daar vond ik het niet relaxed genoeg voor. Ik word kriebelig van de warmte, hoe hoúden mensen het vol? Ben jij wel eens in een sauna geweest – wat vond je ervan?