PLOG | EEN DAG UIT HET LEVEN VAN BELLA

bel7Plog: blogging, but using only pictures. Ik doe niet aan het ploggen van een dag, ten minste ik heb het nog nooit gedaan. Mijn hond blijkbaar wel en na lang wikken en wegen heb ik toegestaan om haar een moment of fame te gunnen op mijn blog. Ja, ik ben de naarste nog niet. Dus bij deze: een dag uit het leven van mijn hond Bella: let’s go!

Na een heerlijke droom vol lekkere botjes en knappe mannen hondjes, word ik wakker gemaakt door mijn baas. De dag begint zoals altijd heel vroeg en ik ga dan ook meteen met hem wandelen (Yes! Plassen!). Na de wandeling krijg ik een bruine boterham met leverworst die ik binnen 40 secconden op heb. Mijn meest favoriete baasje slaapt nog en is niet vaak thuis (ze woont in Utrecht ofzo), maar vandaag is ze er wel. Ze krijgt een reusachtige begroeting als ze binnen komt en ik vlieg bijna door het plafond van blijdschap – daar kan ik ook niks aan doen ik ben gewoon altijd heel enthousiast.

bel1Ja en dan ben ik dus moe. De uitdrukking ”Zo lui als een hond” is denk ik op mij gebaseerd. Ik ga daarom in mijn prinsessendbed liggen om even bij te komen. Het prinsessenbed staat voor het raam, zo kan ik de tuin goed in de gaten houden en ik blaf dan ook wanneer ik iets zie wat niet klopt (zoals die domme kat van de buren). Dat roze dekentje heb ik trouwens al sinds ik hier kwam wonen 8 jaar geleden – maar daar kan ik heus wel zonder mee.

bel4Meestal word ik wakker gemaakt door mijn baasje omdat het weer tijd is voor zo’n stomme selfie voor op Snapchat. Dat vind ik niet zo leuk zoals je ziet, maar goed, ik gun haar mijn famous hoofd.

Ik kom
’s Middags mag ik wéér uit lopen, woehoe! Ik sprint meestal de hele tijd op en neer en loop uiteindelijk 4 keer zoveel als mijn baasjes. Ik houd dus echt heel erg van lopen en de tocht kan voor mij niet lang genoeg zijn.

bel5Als ik weer thuis ben loop ik meestal wat rond. Deze trap mag ik niet af en dat doe ik dan ook nooit. Wanneer een van de baasjes beneden is, ga ik zitten janken totdat ik weer wat beweging zie. Een van mijn specialiteiten is heel triest en zielig kijken.

bel8Wanneer mijn baasje met het avondeten bezig is, zorg ik dat ze nergens heen kan en focust op het eten. Ik heb namelijk geleerd dat na het eten van mijn baasjes ik mijn eten krijg, dus dit zijn belangrijke zaken.

BELLADaarna is het weer tijd voor mijn laatste wandeling. Ik ben blijkbaar een Welsh Springer Spaniel en ik spring dat ook graag door het hoge gras. Als ik mijn baasje hoor fluiten piep ik dan ook altijd even omhoog op twee poten, om vervolgens weer te verdwijnen. Ze denken dan soms in paniek dat ik kwijt ben, maar stiekem ren ik gewoon laag door het gras.

bel6Ook krijg ik een paar keer per week een flinke kambeurt voor al die losse haren. Zeker nu het zo warm is verga ik in mijn bontjasje. Ik geniet heeel erg van zo’n sessie, al ben ik het meestal na 10 minuten zat en dan spring ik spastisch weg.

bel2’s Avonds lig ik op de bank. Vroeger mocht dat nooit maar ik denk dat ik te schattig ben waardoor het uiteindelijk tóch mocht. Ik lig graag met mijn hoofd op een kussentje, nadenkend over het leven of botjes.

bel3Wanneer er tv wordt gekeken, zorg ik er voor dat ik op de benen van een van mijn baasjes ligt. Zo weet ik in ieder geval zeker dat iedereen van de roedel er is en dat ik erbij hoor. Hierna ga ik nog één keer een plasje doen en dan word ik in mijn bench gelegd om vervolgens lekker te gaan slapen.

Aldus Bella. Even serieus, Bella is écht heel loyaal en de meest knuffelachtige hond die ik ken. Ik ben dan ook echt gek op haar en praat de hele dag tegen haar hahah. Ik vond het daarom wel eens tijd om haar op mijn blog te vernoemen. Hebben jullie een huisdier?